Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

10x fouten die we allemaal maken bij het koken!

c3eac93762d46637b0206c4e06b5a5ba

Teveel zout, te weinig zout , helemaal geen zout, aangebrand eten of te kort gekookte pasta.  We maken het allemaal wel mee. Iedereen maakt fouten in de keuken. Zelfs dikke top koks! Deze foutjes zullen mij in elk geval niet meer over komen:

 1. De pan niet heet genoeg laten worden
  Hoppa olie in de pan en vlees  of groente er meteen achteraan! Met een beetje pech blijft alles dan veel meer plakken aan de bodem van de pan. Toch maar proberen te wachten tot alles echt heet genoeg is!
 1. Verhoudingen zelf bepalen
  Resultaat: een te kleine cake of een brood dat niet gerezen is. Uuhh ja! Dat komt mij wel bekend voor.
 1. Oven open doen tijdens het bakken
  Stiekem even kijken hoe de cake erbij ligt (‘’kan best wel’’ is mijn gedachten dan). Het is echt beter om het niet te doen. Vooral niet met dingen waar bakpoeder inzit. Ook zo zonde als er een platte cake uit komt. Dan maar naar binnen spieken door het ovendeurtje!
 1. Geen geduld of haast hebben
  Geen geduld is mijn middle name! Gelukkig heb ik nu echt geleerd dat als er staat dat ik een uur moet wachten tot het deed gerezen is dat ik ook echt een uur wacht. Anders gewoon niet aan beginnen (we leren het wel).
 1. Aangebrande chocola
  In plaats van een mooie glimmende chocolade massa een dikke gescheiden korrelige substantie. Tsja! Even goed checken dat je bakje niet het kokende water raakt. Of dat de magnetron wattage te hoog staat. En natuurlijk niet vergeten: blijven roeren!
 1. Vergeten te proeven
  Een beetje zout, beetje peper, beetje dit en dat. Misschien nog een beetje zout en dan tijdens het eten erachter komen dat er veel te veel zout in zit. Na elke stap even proeven eigenlijk.  En niet stiekem weer met dezelfde lepel in het eten  roeren he?
 1. Weglopen bij het koken
  ‘’Even stofzuigen kan wel joh’’. Resultaat: aangebrand eten. Probeer te accepteren dat als je begint met koken je niet zonder risico’s de keuken uit kan.
 1. Pasta in een te kleine pan of met weinig water laten koken
  Als je pasta in een te kleine pan kookt of met te weinig water zal de pasta kleverig worden. Dit komt omdat het water heel snel afkoelt zodra de pasta erbij komt. Het water moet dan weer aan de kook komen en de pasta ligt in de tussentijd al op de bodem plakkerig te worden. Als je een wat grotere pan hebt met meer heet water, koelt het water minder snel af.
 1. Te klein snijplankje gebruiken
  Als je de groente koopt lijkt het zo klein maar zodra je begint te snijden ligt er eigenlijk al heel snel een hele bult. Oepsie! Niet van te voren aan zien komen. De rest van groenten liggen op de grond en overal op het aanrecht. Ik probeer nu altijd in mijn hoofd te houden: het lijkt klein maar is het niet! Grote snijplank dus!
 1. Knoflook te vroeg in de pan doen
  Knoflook verbrand echt binnen een minuut. Helaas wordt de knoflook dan ook meteen bitter en helaas heb ik dat zelf moeten ondervinden haha. Knoflook dus altijd wat later toevoegen.

Welke foutjes maak jij wel eens tijdens het koken?

1 reactie

 1. Anne

  He Annemieke,

  Wat een leuke blog heb je! Vier binnenkort mijn verjaardag dus zal even rondpluizen naar makkelijke hapjes. Het ziet er in ieder geval ontzettend mooi uit je website!

  Groetjes Anne (mede logopediste i.o.)


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *