Kerstboom breekbrood
Het kerstontbijt moeten we natuurlijk absoluut niet overslaan, daarom maakte ik een kerstboom breekbrood. En dit brood is al gevuld met lots of cheese en knoflook dus je hoeft er niets meer op te doen. Daarbij is het ook nog super makkelijk! Het deeg hoef je namelijk helemaal niet zelf te maken en je maakt dit kerstboom breekbrood al met 6 ingrediënten!
Voor 11 gevulde bolletjes- 30 minuten
Kerstboom breekbrood
Dit heb je nodig:
- 2 blikjes Dane Rolls petit pain wit
- Geraspte kaas of plakjes kaas
- 1 bolletje mozzarella
- 2 tenen knoflook
- 3 tl provencaalse kruiden
- 1 ei om te bestrijken
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing van de verpakking.
- Leg alle ingrediënten klaar en pers te knoflookteentjes uit in een schaaltje.
- Haal de broodjes uit blik en leg 1 stukje deeg klaar.
- Druk het deeg plat met je hand en besmeer eerst met een klein beetje van de knoflook, kaas, mozzarella en provencaalse kruiden. Druk de bolletjes dicht en leg op de bakplaat. Herhaal deze stap totdat je 11 broodjes gevuld hebt.
- Dan kun je de bolletjes tegen elkaar aan leggen zodat het op een kerstboom lijkt.
- Besmeer de kerstboom met ei: eventueel kan je er nu nog sesamzaadjes of maanzaad overheen strooien.
- Zet de bolletjes in de oven en klaar is de kerstboom breekbrood. Super makkelijk en heel erg lekker!
Eetsmakelijk<3