Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Aardappelsalade + tips & tricks

SONY DSC
Aangezien de feestdagen voor de deur staan en ik nu volop kan experimenteren doe ik dat dan ook meteen. En ik kan vol trots zeggen: het experiment van vandaag is geslaagd! Ik heb zelf aardappelsalade gemaakt. Klinkt misschien een beetje saai maar je kan er echt alle kanten mee op! En wat is het toch altijd veeeel lekkerder als je het zelf maakt. Het is ook nog eens zo gepiept! Lekker voor bij het gourmetten of in de zomer bij de BBQ! Ik ga komende weken meer salades online zetten! Oohja: heb je veel aardappel salade over?  Het is ook heerlijk op een wrap met wat sla en rucola.

voor 3-4 personen 

Zo doe je het: 
500 gram aardappels (vastkokend)
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook
handje verse bieslook
handje verse peterselie
1 rood uitje
zout en veeel peper

Zo doe je het:
1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
2. In de tussentijd kan je alvast de saus maken. Meng de crème fraîche met  de kruiden, zout, peper en ui.
3. Proef de saus even en kijk of je het lekker vindt. Doe er anders wat meer mayonaise, crème fraîche of kruiden bij.
4. laat de aardappelen afkoelen en roer het voorzichtig door de saus heen, anders krijg je aardappelpuree.
5. Laat het een uurtje in de koelkast staan en klaar is je aardappelsalade. 

Tips & Tricks:
De bovenstaande variant heb ik gemaakt maar eigenlijk is de basis alleen aardappelen, ui, de crème fraîche en mayonaise.De rest kan je dus helemaal zelf toevoegen. Ik geef hieronder wat ideetjes:

Vlees:
– Hamblokjes
– Spekblokjes
– Gerooke kip
– Makreel
– Als je geen vlees eet of liever iets anders toevoegt kan ei ook altijd!

Kruiden:
– Bieslook
– Peterselie
– kerriepoeder
– knoflookpoeder (als je van veel knoflook houdt)
–  chillipoeder

Groenten:
– Paprika
– Doperwten
– Bos ui (ipv gewone ui)
– Prei
– Mais
– Courgette

Oohja en nog een tip: Je kan de crème fraîche ook vervangen door Griekse yoghurt! Voor als je van wat extra frisheid houdt!

Je kan dus helemaal los gaan zoals je ziet! Ik zou zeggen: gooi er gewoon in wat je allemaal lekker vindt!

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

 

 

4 reacties


  1. Laura

    Deze is overheerlijk! Heb er hamblokjes en mais als extra doorheen gedaan! Nom!




Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *