Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Aardbei vanillekwarktaart

aardbei vanillekwarktaart

Deze aardbei vanillekwarktaart heeft een verhaal. Vorig jaar maakte ik een video met een van de lekkerste toetjes die ik ooit gegeten heb. De combinatie van vanillekwark, bastogne en aardbeien is zo ontzettend lekker. Al tijden stond er een kwarktaart op mijn bak to do list. Ik besloot van het heerlijke toetje gewoon een aardbei vanillekwarktaart te maken.  Met succes want ik denk echt dat dit 1 van de beste combinaties ooit is!

Voor 1 aardbei vanillekwarktaart van 24cm – 6,5 uur (incl opstijven)

Aardbei vanillekwarktaart

Dit heb je nodig: 

  • 300 gram bastognekoekjes (250 als je niet houdt van een dikkere bodem)
  • 150 gram gesmolten roomboter
  • 300 gram aardbeien + extra om te garneren
  • 500 gram vanille kwark
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram slagroom
  • 12 gelatine blaadjes
    eventueel nog aardbeienjam/verse aardbeien om te garneren

aardbei vanillekwarktaart

Zo doe je het:

  1. laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Als je net als ik ook diepvries aardbeien gebruikt, laat deze dan helemaal ontdooien voordat je ze gaat pureren of gaat verwerken in de taart. Anders mislukt de taart.
  3. Smelt de boter in een pannetje en maak met een hakmolen of keukenmachine de bastognekoekjes helemaal fijn tot kruimels. Meng de bastognekruimels door de gesmolten boter.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels met boter over de bodem. Druk stevig aan en zet even in de koelkast.
  5. Nu ga je de aardbeien helemaal pureren. Dit kan met een staafmixer of een keukenmachine. Pureer het helemaal glad, tot een soort van sap.
  6. Klop ook de slagroom stijf met nog 3 zakjes vanille suiker
  7. Doe de vanillekwark in een kom en doe de slagroom hierbij. Doe ook het aardbeienmengsel bij de slagroom. Roer dit goed door.
  8. Nu is het tijd voor de gelatine. Knijp het overtollige water uit de gelatine en laat de gelatine smelten in een pannetje met een eetlepel water (niet meer!) op laag vuur. Blijf er goed bij want dit gaat super snel. Zorg er wel voor dat alles echt helemaal goed opgelost is, anders krijg je dikke gelatine klonten in de taart! Goed oplossen dus!
  9. De gelatine mag nu bij het vanille- aardbeienmengsel. Roer alles goed door: alles moet gelatine bevatten anders zal de taart niet goed opstijven.
  10. Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast.

aardbei vanillekwarktaart

 

aardbei vanillekwarktaart

aardbei vanillekwarktaart

aardbei vanillekwarktaart

Eetsmakelijk,3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *