Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

aioli bugles vultip

citroen aioli

 

Dan is het nu tijd voor de allerlaatste dip! Ik koos er voor om een citroen aioli te maken. Ik ben namelijk dol op knoflook (kwam ook terug in alle 3 mijn dips) en ook ben ik dol op citroen. Vooral als tegen hanger van knoflook. Daar wordt de dip namelijk heerlijk fris van. Deze dip kan je gewoon maken met dingen uit je keukenkastje, waarschijnlijk heb je de dingen al in huis.  Je kan deze dip trouwens ook heel goed serveren bij Spaanse tapas.

voor 1 bakje citroen aioli

Citroen aioi

Dit heb je nodig:

  • sap van een kwart citroen
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt (of kwark)

citroen aioli
Zo doe je het:

  1. Snijd het teentje knoflook in grove stukken.
  2. Pak de hakmolen van de staafmixer erbij.
  3. Doe de knoflook, mayonaise, peper en zout, yoghurt in de hakmolen en laat maar draaien tot de stukjes knoflook klein is geworden en helemaal door de ailoli heen zit.
  4. Proef even of je het goed op smaak vindt en haal dan uit de hakmolen en schep de citroen aioli in een mooi bakje.

citroen aioli

citroen aioli

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *