Appelkruimel cake
Ik ben helemaal in de baksfeer! Ik vind bakken dan ook ontzettend leuk en ben altijd zo trots op het resultaat als het gelukt is! Deze keer wilde ik graag iets doen met appel, maar dan niet echt een appeltaart wat best lang duurt. Daarom dacht ik aan een heerlijke appelkruimel cake. Dit is makkelijker dan een appeltaart, maar smaakt er wel echt naar. Je hebt ook helemaal niet veel nodig.
1 appelkruimel cake – 1 uur
Appelkruimel cake
Dit heb je nodig:
Voor het kruimeldeeg:
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- snufje kaneel
- 100 gram koude roomboter
Voor de cake: - 2 grote appels (jonagold)
- 3 eieren (L)
- Kaneel naar smaak
- 150 gram bloem
- half zakje bakpoeder
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 1/2 citroen
- 1tl vanille extract
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met het kruimel deeg. Doe alle ingrediënten voor het kruimeldeeg in de kom en maak er met je handen of mixer een kruimeldeeg van. Zet dit dan even in de koelkast
- Doe de eieren in de kom met de suiker en meng dit met een mixer tot een luchtig geheel, het moet heel luchtig worden dus mix sowieso 8 minuten.
- smelt de boter in een pannetje of magnetron en schenk dit bij het mengsel, voeg ook het vanille extract toe.
- Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel dit door de cake heen, zodat niet alle lucht verdwijnt. Is het lastig om de bloem er goed door heen te spatelen? klop dan heel kort even met de garde. Zodat je zeker weet dat alle bloem goed verdeeld is. Anders wordt de cake nat.
- Schil de appel en snijd deze in stukjes, doe er citroenschil bij en sap van een halve citroen, doe er dan ook kaneel naar smaak bij.
- Vet de ovenschaal in en stort het beslag in de ovenschaal. verdeel hierover de appel en daaroverheen en kruimeldeeg.
- De appelkruimel cake cake is ongeveer na 30-45 minuten klaar. Eindig eventueel met wat poedersuiker en slagroom!
Eetsmakelijk<3
Heb deze net gemaakt en de smaak is echt superlekker. Bij mij smolt de suiker, zodat ik geen echte crumble had, maar meer een suikerlaagje en nadat ik hem uit de oven haalde, zakte hij in. Hij is ook nog best nat vanbinnen, hoewel ik hem een uur in de oven gehad heb (tot er niks meer aan een satéprikker bleef hangen). Tips?
Oh dat is heel jammer zeg:(.
Weet je zeker dat al het bloem en bakpoeder goed gemengd is door de hele cake? Als je dat er namelijk door heen spateld is de kans groot dat de bloem blijft ‘liggen’ in de luchtgaten. Je kan er voor kiezen de volgende keer ipv spatelen heel kort met de garde te roeren. Dan weet je zeker dat alles goed verdeeld is.
De smaak zat goed hoor! Hij is helemaal opgeraakt 😉
Ziet er lekker uit. Gauw eens proberen.