Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Bastogne roomijs

Bastogne roomijs
Zelf roomijs maken staat al super lang op mijn to do lijstje. Toch leek het mij best lastig, omdat je meestal als je zelf ijs maakt om het half uur moet roeren om ijskristallen te voorkomen. Best leuk, maar daar moet je wel net even zin in hebben. Na wat internetten kwam ik er hier erachter dat je heel makkelijk zelf roomijs kan maken zonder dat ik om het half uur hoef te roeren! Yes! Dat moet ik natuurlijk meteen proberen. Ik ging naar de winkel en bedacht wat voor roomijs ik zou gaan maken. Ik stuitte op Bastogne koekjes en werd echt helemaal gek! bastogne roomijs klinkt toch fantastisch?! Ik laat zien hoe je makkelijk zelf Bastogne roomijs maakt.

1 bak bastogne roomijs – 8,5  uur 

Bastogne roomijs

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 vanille stokje
  • flinke scheut melk
  • 500 ml slagroom
  • 10 bastogne koekjes

Zo doe je het: 

  1. Klop de 500 ml slagroom op. Je hebt geen suiker nodig omdat gecondenseerde melk al heel erg zoet is van zichzelf.
  2. Doe in een kom de gecondenseerde melk. Doe hier ook een flinke scheut gewone melk bij.
  3. Schraap het merg ui een vanille stokje en doe dit bij de gecodenseerde melk. Meng dit alles goed door elkaar.
  4. Meng dan ook de slagroom door het melk vanille mengsel.
  5. Sla in een ziplock back de Bastogne koekjes kapot. Ik maak ze niet helemaal fijn, maar zorg ervoor dat er geen hele grote stukken meer in zitten.
  6. Meng de Bastogne door het vloeibare mengsel heen.
  7. Doe het in een afsluitbaar bakje voor in de vriezer. Laat het minstens 8 uur staan.
  8. Klaar is je Bastogne roomijs. Heerlijk met wat slagroom.

Tip: je kan natuurlijk elk soort koekje gebruiken dat je lekker vindt: denk aan Oreo, bokkenpootjes of chocolate chip cookies. Ook kan je er fruit ijs van maken. Dan moet je het fruit wel helemaal goed pureren, anders krijg je harde bevroren stukken fruit in het ijs.

Bastogne roomijs

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *