Broodje bal
Als ik ergens toch echt wel heel blij van wordt zijn het gehaktballen. Wij zijn daar allebei echt wel dol op! Ik denk dat broodje bal al wel een jaar op mijn kook to do lijstje staat! Zaterdagmiddag is bij ons vaak een lekkere uitgebreide lunchdag dus besloot ik een broodje bal te maken! En het resultaat mocht er zeker zijn!! Ook lekker als avondeten als je echt geen zin hebt om ”echt” iets te maken. Ik maakte dit broodje bal met zelfgemaakte satésaus. Maar je kan ook kant en klare satésaus gebruiken, net wat je zelf wil.
voor 4 broodjes – 30 minuten
Broodje bal
Dit heb je nodig:
- 300 gram gehakt
- 2 handen paneermeel
- 1 ei
- scheut ketjap
- 1tl mosterd
- flinke snuf zout
- 1 blokje runderbouillon
- cayenne peper naar smaak
- zachte broodjes
- zakje sla
- 2 uien
Voor de satesaus: - 2 eetl pindakaas
- scheut melk
- 2 theelepels knloflookpoeder
Zo doe je het:
- Doe het gehakt in de kom met het ei, zout,paneermeel, ketjap, mosterd, cayennepeper. Kneed er stevige gehaktballen van. Is het gehakt nog te nat? voeg dan nog wat paneermeel toe.
- Doe wat (room)boter in een grote pan en bak de ballen rondom bruin op half hoog vuur. Als de kanten bruin zijn, doe je een liter water bij de gehaktballen met een bouillonblokje. doe op de pan de deksel en laat even 15 minuten stoven.
- Snijd de uien in ringen en bak deze ook in een pannetje.
- Doe 2 eetl pindakaas in een kom met flinke scheut ketjap en knoflookpoeder.
- Doe een halve mok melk in de magentron tot het bijna kookt. Giet beetje bij beetje de melk bij de pindakaas tot je een satésaus krijgt van goede dikte. Maak de saus niet te dun, anders loopt het van alle kanten van het broodje af.
- Snijd het broodje open en beleg met sla. Doe de gahktbal op het broodje met de uien en de satesaus. Klaar is je overheerlijke broodje bal.
Eetsmakelijk<3