Broodje caprese
Meestal ben ik wel te paaien voor alles waar caprese voor staat! Alhoewel ik persoonlijk nooit zo heel blij wordt van de wel bekende caprese stokjes (die met mozzarella, tomaat en basilicum). Ik lust het wel, maar vind het wel altijd een beetje saai. Toch wilde ik caprese op een broodje doen, maar dan niet saai! En dat is zeker gelukt! Ik heb dit broodje namelijk al 3 keer weer gegeten nadat ik het gemaakt had! Zo ontzettend lekker! Ja ja, het is meer werk dan een boterham met kaas, maar het is de moeite meer dan waard. Ideaal voor een zaterdagmiddag, of mee te nemen naar een picknick.
Broodje caprese
Dit heb je nodig:
- 1 Italiaanse bol
- 1/2 bol mozzarella
- 4 plakjes rauwe ham
- 1 tomaat
- kwart rode ui
- hand rucola
- handje basilicum
Voor de saus - 2 eetlepels (olijf) mayonaise
- 3 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
Zo doe je het:
- Maak de saus: doe de mayonaise in een bakje, meng met de italiaanse kruiden en wat peper en zout.
- Snijd een klein kapje van de italiaanse bol af en hol deze uit met je vingers. Haal niet alle vulling eruit, het moet wel een broodje blijven.
- Snijd de mozzarella, tomaat en ui in plakjes/ halve ringen.
- Begin met het beleggen van het broodje. Begin met de saus doe de ham eroverheen dan de tomaat, mozzarella, ui, paar blaadjes basilicum. Herhaal deze stap nog een keer. Druk alles goed aan en eindig met een flinke hand rucola. Kapje weer op je broodje en klaar.
En zelf lekker op eten natuurlijk:
Eetsmakelijk <3