Broodje ham met uiensalade
Broodje ham met uiensalade is denk ik een van de eerste recepten die ik van internet haalde en voorstelde aan mijn moeder om een keer thuis te gaan maken. Dat is denk ik echt zon 10 jaar geleden, en ik haalde het recept van ah.nl. Inmiddels eten we het nog steeds af en toe maar kon ik het op de webiste van de ah niet zo 1 2 3 meer vinden. Ik heb het recept wat meer uitgebreid. Het is echt super lekker, en ook makkelijk. Lekker bij een kommetje soep, of gewoon als lunch. Misschien is dit broodje met ham en uiensalade niet echt een recept te noemen, maar meer een soort van inspiratie. Toch ben ik dol op lekkere belegde broodjes en wilde ik je
dit broodje niet onthouden.
Broodje ham met uiensalade
Voor 2 personen – 10 minuten
Dit heb je nodig:
- 5 plakjes (been)ham
- 2 (kleine) rode uien of 1 grote
- 2 handen rucola
- 3 eetlepels mayonaise
- scheut olijfolie
- zout en peper
- knoflookpoeder naar smaak
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 italiaansebollen
Zo doe je het:
- Snijd de uien in kleine stukjes en doe in een kom. Doe hierbij de mayonaise, olijfolie, peper en zout, knoflookpoeder, en Italiaansekruiden.
- Snijd de Italiaanse bol open en besmeer eventueel met boter.
- Beleg met de ham en vervolgens flink wat van de uiensalade. Super lekker, dus wees echt niet te zuinig.
- Eindig met een flinke hand rucola en klap het broodje weer dicht.
Eetsmakelijk<3
Het is echt een heel lekker broodje! Na zoveel jaar eten we het nog regelmatig! Blijft lekker!
Zeker de moeite waard om te maken, als je het nog niet kent!