Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Bruschetta met mozzarella

bruschetta met mozzarella

Bij de pizzaria in mijn woonplaats krijg je altijd van te voren een bruschetta met mozzarella. Vanaf de eerste keer dat we die kregen wou ik het al een keertje na maken. Die bruschetta met mozzarella en tomaat is namelijk echt zo ontzettend lekker, en zo makkelijk ook om te maken! Je kan het als voorgerecht serveren maar natuurlijk ook als bijgerechtje, bij een heerlijke  zelfgemaakte pasta, bij deze toscaanse kip, of bij de BBQ. Het is echt zo weinig moeite. Ook lekker voor op een feestje.

Voor 6 bruschetta met mozzarella – 15 minuten 

Bruschetta met mozzarella

Dit heb je nodig: 

  • 1/2 ciabatta of 1/2 stokbrood
  • 1/2 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 bosuitje (of rode ui kan ook)
  • Paar blaadjes verse basilicum (of als ze dat, net als in mijn supermarkt niet meer hebben, gedroogde)
  • klein scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Zout & peper

bruschetta met mozzarella1

Zo doe je het: 

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de ciabatta gewoon in rechte plakken besmeer met een kwastje met een klein beetje olijfolie.
  3. Snijd de mozzarella in hele dunne plakjes die precies op de ciabatta passen.
  4. Schuif de bruchetta’s in de oven tot de kaas goed gesmolten is en de ciabatta knapperig.
  5. Snijd de bos ui  en knoflook in kleine stukjes en snijd de tomaten ook in kleine stukjes. Doe dit in een bakje. en meng met elkaar.
  6. Doe er een scheutje olijfolie bij, peper, zout en basilicum.
  7. Haal de broodjes uit de oven en verdeel met de lepel het tomatenmengsel over de broodjes.

bruschetta met mozzarella1

bruschetta met mozzarella1

bruschetta met mozzarella

 

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *