Ceasar salad
Ceasar salad is bij ons favoriet. In de salade zit namelijk ontzettend veel smaak. Deze ceasar salad maak ik niet precies via de ”ceasar salad regels”. Want ik voeg kip aan de salade toe, dat vind ik gewoon lekker. Als je een flinke gevulde ceasar salad maakt dan hoef je er vind ik niet eens aardappeltjes of iets dergelijks bij te eten. Lekker als lunch of snel en licht diner. Ideaal met warmere dagen, dan komen bij ons toch wel meer salade’s op tafel.
Voor 2 personen – 30 minuten
Ceasar salad
Dit heb je nodig:
- 2 kropjes romain sla
- sla croutons
- ontbijtspek naar smaak
- 1 eetlepel mayonaise
- sap van een halve citroen
- peper & zout ( of vervang de zout door 2 ansjovisjes)
- 1 ei
- 1 rode ui
- 150 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 2 grote handen parmezaanse kaas
Zo doe je het:
- kook de eieren hard.
- Zet een pannetje op het vuur zonder olie en bak de ontbijtspek krokant. Laat even rusten op een keukenpapiertje.
- Snijd de sla in reepjes en was deze goed. Snijd ook de rode ui in reepjes. doe het vast in een kom met de sla.
- Snijd de kip in reepjes Zet een pan op het vuur en bak de kip in wat olijfolie gaar.
- Maak ondertussen de dressing. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe de mayonaise in een kommetje. Doe de olijfolie erbij, de citroensap, knoflook, peper en zout. Meng alles goed.
- snijd de eieren in 4 partjes of plakjes.
- doe de kip, ei en de dressing door de salade.
- Garneer met de croutons, parmezaanse kaas en de ontbijtspek, klaar is de ceasar salad.
Eetsmakelijk<3