Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Geplaatst op 7 augustus 2017

Geplaatst op 4 augustus 2017

Geplaatst op 1 augustus 2017

Geplaatst op 15 juli 2017

Geplaatst op 13 juli 2017

Ceasarsalad wraps

ceasar saladewraps

Hoewel het lente weer nog niet helemaal lekker uit de verf komt, deel ik wel een heerlijk lente receptje. Dit zijn heerlijke goed gevulde ceasarsalad wraps. Ik vind het heerlijk als de temperaturen oplopen om meer salade’s en andere frisse gerechten te eten en hoewel Nico eigenlijk helemaal niet van de salade’s is, vond hij deze wraps super lekker! Hij at er zelfs eentje meer dan normaal:). Missie is dus geslaagd!

Ceasarsalad wraps

Voor 2 personen – 30 minuten 
Dit heb je nodig:

  • 1 kipfilet
  • 150 gram ijsbergsla
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • kwart komkommer
  • 150 gram gerookte ontbijtspek
  • 4 wraps
  • 2tl cajunkruiden
    Voor de dressing:
  • 150 gram (griekse) yoghurt
  • 1/2 eetlepel mayonaise (kan weggelaten worden als je van yoghurtsausjes houdt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1tl chilipoeder (als je van pittig houdt)
    Tip: voeg een halve avocado toe voor extra romigheid aan de salade. In een echte ceasarsalad zitten croutons, dit is ook een heerlijke toevoeging aan de wraps. Wil je dit ook toevoegen? Kop dan 1 italiaanse bol (1 is genoeg voor 4personen) , breek deze in stukken. Besprenkel met olijfolie en bak in een oven van 180 graden een paar minuutjes krokant! Voeg toe aan de ceasarsalad!

ceasarsalad wraps

Zo doe je het:

  1.  Het receptje is heel makkelijk, en is dan ook zo gedaan. Kook de 2 eieren ongeveer in 6 minuten.
  2. bestrijk de kipfilet met wat olijfolie en de cajunkruiden. Bak deze in een pan (of tussen de grill) gaar en snijd deze dan in stukjes.
  3.  Snijd de eieren,  ui en komkommer en doe deze  bij de ijsbergsla in een kom.
  4. Bak ondertussen de ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
  5. Dan is het tijd voor de dressing: Meng de yoghurt met de mayonaise, citroensap, uitgeperste teentje knoflook, mosterd, parmezaanse kaas, chilipoeder, peper en zout. Klaar is de dressing.
  6. Als de bacon wat afgekoeld is breek je deze boven de salade, en meng je deze door de salade.
  7. Dan kunnen de wraps opgemaakt worden: schep flink wat salade op de wrap, onthoudt: het zijn salade wraps! Geen vlees wraps! Dus een beetje kip en in verhouding veel salade. Eigenlijk dus het tegenovergestelde van hoe je wraps normaal eet.
  8. Verdeel wat stukjes kip over de wrap en lekker flink wat dressing.

ceasarsalad wraps

ceasarsalad wraps

ceasarsalad wraps

ceasarsalad wraps

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *