Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Champignon soep

champignonsoep
Het weer is al echt wat minder en de verwarming is zelfs alweer aan geweest! Dat zorgt er echt voor dat ik enorm veel zin krijg in wat warms. Ik drink al super veel thee de hele dag maar ik ben ook dol op soep en soms trakteer ik ons dan op een zelf gemaakt soepje tussen de middag! Vandaag deel ik Nico’s lievelingssoep: champignon soep. Hij noemt dit zelfs de lekkerste soep ooit en dan met maar weinig ingrediënten. Ik laat zien hoe je deze champignon soep maakt.
Voor 4 kommetjes champignon soep – 30 minuten 

Champignon soep

Dit heb je nodig:

  • 250 gram kastanje champinons
  • 150 gram spekjes
  • 1 uitje
  • halve prei
  • 1 liter groenten bouillon
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels bloem
  •  peper
  • handje verse peterselie

Zo doe je het:

  1. Snijd de ui, knoflook en prei in hele kleine stukjes. Snijd dan de champignons in plakjes.
  2. verhit wat olie in een soeppan en bak hier de spekjes in. Bak de spekjes tot deze knapperig zijn. Doe dan ook de ui, prei, knoflook in en bak even mee. Bak dan de champignons kort me.
  3. Als de champignons zacht zijn geworden, doe je 3 eetlepels bloem in de pan. Bak de bloem echt even en paar minuten mee zodat deze kan garen in de pan, als je dat niet doet krijg je klontjes in de soep.
  4. Doe dan de crème fraîche bij het geheel en roer even goed door.
  5. Blus het geheel af met een liter groentebouillon.
  6. Roer alles goed door en voeg de kruiden toe. Proef of er eventueel nog meer kruiden bij zou moeten. Klaar is de champignon soep

champignonsoep

Eetsmakelijk <3

 

2 reacties

  1. Renate

    Net deze heerlijke soep gemaakt en hij is zeker voor herhaling vatbaar vatbaar! Het was heerlijk. Bedankt voor dit recept.



Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *