Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Champignon stoofpotje

Champignon stoofpotje

Ik maakte al eerder een stoofpotje met paprika en kip, deze keer maak ik een romig champignon stoofpotje. Ik ben dol op stoofpotjes omdat je lekker alles in 1 pan doet en er niet heel veel omkijken naar hebt. Ik ben zelf gek op champignons. Natuurlijk kan je ook andere groente toevoegen die jezelf lekker vindt.

Voor 2-3 personen- 45 minuten 

Champignon stoofpotje

Dit heb je nodig:

  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml kookroom  of 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 blokje groentebouillon +300-500 ml kokend water
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas
  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram krieltjes
  • 2 tl chilipoeder
  • 3 tl oregano

Champignon stoofpotje

Zo doe je het: 

  1.  Snijd de ui, en knoflook in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes en de wortel ook in kleine stukjes. Snijd ook de kip in blokjes.
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de wortel, ui en knoflook aan. Doe ook de krieltjes erbij en dan ook de kip.
  3.  verkruimel het bouillonblokje in de pan en schenk hier 300ml kokendwater bij. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, alles stooft gaar in de bouillon.
  4. Laat 20-30 minuten stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door zodat de bodem niet aanzet in de pan.
  5. Als al het bouillon bijna is weggekookt voeg je de kookroom of de creme fraiche toe en de roomkaas. Voeg ook de oregano toe en de chilipoeder. Proef even of het goed op smaak is/of voeg nog wat van de kruiden toe. Klaar is het champignon stoofpotje.
  6. Als na een half uurtje het stoofpotje nog heel dun is, kan je 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water mengen en dit in het stoofpotje doen. Dan wordt het een wat dikkere saus. Mijn saus was na een half uurtje dik genoeg.

Tip1: zorg ervoor dat je een pan gebruikt met een dikke bodem. Kookpannetjes zijn niet geschikt om in te stoven, dan zal alles aanbranden.
Tip 2: voeg eventueel voordat je de bouillon toevoegt 1 glas witte wijn toe voor extra smaak. En eventueel een hand cherrytomaatjes 3 minuten voor je het stoofpotje van het vuur haalt, zodat deze nog even mee koken.

Champignon stoofpotje

Champignon stoofpotje

Champignon stoofpotje

Champignon stoofpotje

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *