Cheesecake toetje in een glas
Hou je van toetjes? Dan word je hier heeel blij van! Ik kwam een plaatje op internet tegen van cheesecake in een glas. Ik hou eigenlijk helemaal niet van toetjes maar hier maak ik zeker een uitzondering voor! Ik vind het er zo leuk uit zien en het is ook nog vrij makkelijke te maken! Handig voor als je thuis iets goed te maken hebt of gewoon even een heel lekker toetje wil;). Denk er wel aan kleine glaasjes te gebruiken want het vult behoorlijk! De eerste keer toen ik dit maakte had ik een drinkglas vol en konden we er een week van eten haha.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig
4 country cookies
15 gram boter
100 gram monchou
50 gram (Griekse) yoghurt
1 zakje vanille suiker
15 gram kristalsuiker
Topping:
100 gram aardbeien
1 blaadje gelatine
1 eetl suiker
Zo doe je het:
-Doe de koekjes in een zakje en ga los met de deegroller
– smelt de boter in een pannetje en voeg de koekjeskruimels eraan toe
– meng de monchou met de vanille suiker, suiker en Griekse yoghurt met een mixer.
Proef wel even tussendoor. Als je het niet zoet genoeg vind kan je er meer suiker bij doen.
– pak de glaasjes en verdeel de koekkruimels. Stamp een beetje aan met een theelepel.
– Doe vervolgens hetzelfde met het monchou mengsel. Als het glaasje wat vies wordt aan de randen kan je dit weg vegen met een keukenpapiertje.
– Week de gelatine in koud en wat en doe daarna de rest van de topping ingrediënten in een steelpannetje en wacht tot de aardbeien uit elkaar zijn gevallen. Blijf roeren.
– Als het mengsel glad is kan de gelatine erbij.
– verdeel het over de glaasjes
– laat 2 uur opstijven in de koelkast en tadaaaa….heerlijk toetjeJ
Eetsmakelijk <3
Ziet er heerlijk uit. Mag ik vragen waar je die glazen vandaan hebt?
Dit zij crystal d’arc glaasjes uit de jaren 70 zo te zien. Probeer het is bij de kringloop of op de rommelmarkt.
Dit zijn Crystal d’Arc glazen uit de jaren 70. Probeer de kringloop of zo