Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Chocolade bananenbrood

chocolade bananenbrood

Volgens mij is de bananenbrood hype wel een beetje over. Met dit soort dingen loop ik altijd een beetje achter de feiten aan. Ik kwam op een aantal blogs ineens het chocolade bananenbrood tegen. Ik heb een heleboel recepten gecombineerd en er een eigen draai aangegeven. Zo zag ik bij foodgloss dat zij de havermoutmeel voor een deel vervangt door amandelmeel! Geniaal! hierdoor wordt het zo lekker zacht!  Ik neem het chocolade bananenbrood mee naar mijn werk in plaats van een koekje,  of ik eet 2 plakjes altijd ontbijt. Ik moet zeggen dat het veeel lekkerder is dan ik had verwacht! Echt wel hype waardig inderdaad, haha! En stiekem is dit ook alvast een leuk gezond receptje voor op de paasontbijttafel.

1 Chocolade bananenbrood – 1,5 uur 

Chocolade bananenbrood

Dit heb je nodig:

  • 100 gram amandelmeel (100 gram garneer amandelen in de hakmolen)
  • 60 gram havermoutmeel (havervlokken in de hakmolen=havermeel)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • snufje zout
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • half zakje bakpoeder
  • paar druppels vanille aroma of snuf kaneel (net wat je in huis hebt)
    optioneel (maar wel heeel erg lekker)
  • 20 gram extra pure chocolade
  • flinke hand geroosterde hazelnoten

chocolade bananenbrood

Zo doe je het: 

  1.  verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de amandelmeel met het havermeel en de bakpoeder in een grote kom. Zet dit even aan de kant.
  3. Pak een blender en doe hier de bananen, cacaopoeder, zout, vanillearoma en de eieren in. Blend dit allemaal.
  4. Doe het banenmengsel bij de haver/amandelmeel mengsel. Meng dit heel erg goed.
  5. Voeg de geroosterde hazelnoten toe (dit doe je door hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin te laten kleuren). Hak de hazelnoten wel eerst in iets kleinere stukjes. Voeg ook de chocolade toe.
  6. pak een bakpapiertje en verkreukel deze. Leg deze dan in de cakevorm.
  7. Giet dan het beslag in de cakevorm.
  8.  Bak het bananenbrood zo’n 45-60 minuten. Houdt het goed in de gaten. Mocht het te donker worden maar niet gaar zijn, dek dan af met alluminiumfolie.

chocolade bananenbrood

chocolade bananenbrood

chocolade bananenbrood

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *