Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Chocolade karamel taartjes met zeezout

Chocolade karamel taartjes met zeezout

Je hebt lekker en lekker! Deze chocolade karamel taartjes met zeezout zijn echt heel lekker!! Ken je die chocolade repen van Milka met Tuc? Daar lijkt het wel een beetje op! Maar dan nog met karamel! Klinkt dat niet als muziek in je oren? Houd je niet zo van dat zout op je chocola? Dan laat je het helemaal weg en heb je gewoon karamel chocolade taartjes. Ook absoluut geen straf.
4 chocolade karamel taartjes met zeezout – 4,5 uur

Chocolade karamel taartjes met zeezout

Dit heb je nodig: 
110 gram bloem
30 gram basterdsuiker
60 gram boter
1 ei dooier
1 tot 2 eetlepels water
100 gram chocola
1 blikje gecondenseerde melk

Zo doe je het: 
1. Zet een pannetje met water op het vuur. Als het kookt doe je het blikje (zonder verpakking) gecondenseerde melk in het water. Dit moet 2,5 uur koken. Dan krijg je een karamelsaus. Daarom duurt het dus vrij lang. Belangrijk is dat je het water goed bij vult en kookt zonder deksel. Het is echt belangrijk dat je het blikje goed onder water houdt anders kan het ontploffen. Het is echt niet cool als je hele keuken onder de karamel zit.
2. In de tussen tijd kun je het deeg alvast maken. Meng de bloem, suiker, ei dooier, boter en het water door het deeg. Kneed met je handen tot een deegbal. Leg dat in de koelkast tot dat het blikje klaar is met koken.
3. Nu kan je een beetje in huis gaan rommelen of andere dingen doen:).
4. Na 2,5 uur haal je het blikje uit het water en laat je het tot kamer temperatuur af koelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
5. Rol het deeg een beetje uit en scheur en stukjes af. Doe dit in de ingevette vormpjes.
6. Heb je hele diepe vormpjes? Dan moet je de eerste 8 minuten blind bakken. Dat betekent dus: op het deeg wat bakpapier leggen met iets zwaars (knikker, bakbonen oid). Na 8 minuten kan het uit de oven verwijder je het bakpapier met de bakbonen of knikkers en zet je het nog 3 minuten in de oven. Ik heb mini  taartvormpjes van de Hema (echt een tip!) Die hebben zo een vorm dat je nooit hoeft blind te bakken. Als je ze ziet snap je wat ik bedoel. Laat de taartjes afkoelen in de vorm. Anders vallen ze uit elkaar.
7. Smelt de chocola.
8. Nu kunnen de taartjes gevuld worden. Haal de taartjes uit de vorm. Begin dan met een karamelsaus. Doe daar overheen een laag gesmolten chocolade en eindig met wat zee zout. Herhaal dit bij alle taartjes.

Chocolade karamel taartjes met zeezout

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *