Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

Ken je die heerlijke cakejes chocolade kokoscake van de Albert Heijn? Ze liggen meestal op de broodafdeling tussen de verse koeken. Zo ontzettend lekker, maar best prijzig! Ik at ze laatst weer en vond het zo lekker, dat ik besloot om het zelf te gaan maken en dat is gelukt! (jeeeej). Je maakt meteen een mooie grootte hoeveelheid, het is heel makkelijk, goedkoop en zo lekker! Ik laat zien hoe je de chocolade kokoscake maakt (en het smaakt echt precies hetzelfde als dat je ze koopt in de winkel).

Chocolade kokoscake

Dit heb je nodig:

 Voor de cake:

  • 130 gram zelfrijzendbakmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  •  scheutje vanille essence
  • 100 gram zachte roomboter
  • 3 eetlepels cacao
  • 5 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
    Voor de kokosbolletjes
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 15 el geraspte kokos
    Siroop:
  • 100 gram suiker
  • laagje water

Chocolade kokoscake

Zo doe je het:

  1.  Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng het zelfrijzendbakmeel met de cacaopoeder.
  3. Mix de olie met de boter en de suiker samen tot een mooi geheel met een mixer. Voeg dan 1 voor 1 de eieren, vanille essence en de melk toe.
  4. Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzendbakmeel/cacaomengsel toe en klopt tot een luchtig cake beslag.
  5.  Stort het cake beslag in een langwerpige ovenschaal of brownievorm.
  6. Meng de ingrediënten voor de kokosbolletjes. Doe dit in een spuitzak (of ziplockback waarvan je het puntje afknipt) of gewoon met twee theelepeltjes, spuit de kokosbolletjes in de chocolade cake. Zet de cake voor 30 minuten in de oven.
  7.  Maak ondertussen de suikersiroop. Dit doe je door de suiker in een pannetje te doen met een laagje water, dit komt niet heel precies. Gewoon een klein laagje. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Zodra de cake uit de oven komt schenk je dit eroverheen. Bestrooi de cake direct met nog wat kokosschaafsel.

chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

Chocolade kokoscake

chocolade kokoscake

 

Eetsmakelijk<3

1 reactie


Laat een reactie achter bij anita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *