Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

chocolade slagroom truffels

Chocolade slagroom truffels

Ik heb niet vaak dat ik een ”bak” receptje vaker dan 1 keer maak. Ik vind het namelijk leuk om steeds nieuwe dingen te proberen en te bedenken. Als je deze chocolade slagroom truffels al een keer gemaakt heb, ga je die zeker weten nog vaker maken. Het leuke aan chocolade slagroom truffels is dat het veel minder duur is dan in de winkel en je hebt veel meer truffels. Het is een makkelijk recept waar je niet veel voor nodig hebt. Het kost even een uurtje wachttijd, maar hier wordt je echt gelukkig van. Lekker bij de thee.

voor 20 chocolade slagroom truffels – 1 uur incl wachttijd

Chocolade slagroom truffels

Dit heb je nodig:

  • 125 ml slagroom
  • 125 gram roomboter
  • 115 gram kristalsuiker
  • 200 gram pure chocola
  • 1 zakje vanille suiker (of 1 vanillestokje)
  • 1 bakje met cacao

Zo doe je het: 

  1. Klop de boter romig in de kom.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hier de slagroom in. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, het mag namelijk niet koken. Doe hier ook de suiker bij. Roer door totdat de suiker gesmolten is. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen tot het slagroom suiker mengsel koud is. Laat het goed afkoelen anders mislukt het recept
  3. Voeg dan beetje bij beetje van de room toe bij de boter en blijf dit kloppen tot alle room is opgenomen.
  4. Doe het romige mengsel in een spuitzak (of plasticzakje waarbij je het puntje afknipt). En spuit hier truffels van. Je kan ze zo groot of klein maken als je wil.
  5. Zet in alle truffels een cocktail prikker rechtop. Doe ze nu in de vriezer en laat ze 45 minuten staan.
  6. Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron. Zet ook een bakje met cacaopoeder klaar.
  7. haal de truffels uit de vriezer. Pak ze een voor een bij de cocktail prikker. Haal ze door de chocola en vervolgens meteen door de cacao. Schud het teveel aan cacao er af en zet ze op een bordje. Laat de cocktailprikker er nog eventjes in. Zet de chocolade slagroom truffels even in de koelkast zodat ze opstijven.
  8. Haal de chocolade slagroomtruffels na 30-60 minuten uit de koelkast en haal de cocktailprikkers eruit.

Chocolade slagroom truffels

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *