Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Chocolademelk op een stokje

SONY DSC

Nu het weer wat kouder wordt buiten krijg ik alweer spontaan zin in warme chocolademelk. Eigenlijk heb ik dat ook al in de zomer maar dan mag het niet van mezelf! Nu het al zeker 4 dagen wat kouder is heb ik een excuus om weer warme chocolademelk te drinken (yes!). De laatste jaren is chocolademelk op een stokje helemaal hip! Ze zijn vaak ook niet duur en het is lekkerder dan poeder of iets dergelijks. Het is zelfs ook nog veel goedkoper en lekkerder om ze zelf te maken. Je kan namelijk van alles toevoegen en het is helemaal niet moeilijk! Ik ga laten zien hoe het moet en geef wat tips over de smaken die je kan toevoegen.

Voor 6 chocolademelk stokjes

Dit heb je nodig:
180 gram chocola
Dingen die je lekker vind in de chocolademelk

Zo doe je het:
In de eerste plaats heb je stokjes nodig om in de chocolademelk te doen. Dit kan van alles zijn pop cake stokjes, ijsstokjes, plastic lepeltjes e.d. Ook heb je iets nodig om het chocoladeblok zelf te maken. Je kan het doen in kleine glaasjes of de chocola op een plastic lepeltje gieten (hier heb je wel wat andere verhoudingen voor nodig).  Let wel op: als je het in kleine glaasjes doet zorg er dan voor dat de bovenkant niet groter is dan de onderkant. Dan heb je namelijk een interessant probleem, je krijgt het chocoladeblok niet meer uit het glaasje. Ik heb het gedaan in kleine siliconen bakjes deze waren bij elkaar maar 50 cent bij de Xenos!

SONY DSC

Smelt de chocola au bain-marie. Dat doe je door een kommetje boven heet water te houden op het vuur.  Doe de chocola in de vormpjes. Doe dan de stokjes erin en eventuele versiering bovenop en klaar. Super simpel en echt heeel lekker!

SONY DSC

Omdat je het zelf maakt kan je er van alles aan toevoegen en dat maakt het nog leuker. Zo kan je in de eerste plaats kiezen voor melk, puur of witte chocola.  Ook kan je karamel of hazelnoot siroop toevoegen aan de gesmolten chocola voor je het in de vormpjes doet. Ik heb het versierd met mini marshmallows en Oreo koekjes. Bedenk gewoon voor jezelf wat lekker zou zijn door de chocolademelk en doe dat erop.  Easy as that!

SONY DSC

SONY DSC

 

Enjoy <3

 

2 reacties


 1. Janny Stadman

  Hallo Annemieke,
  Mijn complimenten, wat een leuke site.
  Ik ga zeker van je recepten gebruik maken. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

  Heel veel succes!

  Janny


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *