Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls oftewel, kaneelrolletjes komen officieel uit zweden. Het zijn broodjes met een vulling van boter, kaneel en suiker. Ik maakte al wel eens kaneelrolletjes met croissantdeeg. Dat vond ik ook altijd wel lekker. Dit is een wat uitgebreidere variant. Het kost wat tijd, maar ik kan vol vreugde zeggen dat het echt zo lekker is! Ik was heel benieuwd van te voren, maar dit zijn echt de lekkerste kaneelbroodjes van de wereld! Mocht je dus nog twijfelen..doe het gewoon (bijvoorbeeld als je nog niks gemaakt het op valentijn)! Het huis gaat er trouwens ook weer heerlijk van de cinnamon rolls ruiken.

Voor zo’n 10 kaneelbroodjes – 2 uur 

Cinnamon rolls

Dit heb je nodig: 

 • 450 gram bloem
 • 1 zakje gedroogde gist
 • 130 gram suiker
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 120 gram roomboter
 • 120 ml melk
 • 65 ml water
  vulling: 
 • 100 gram boter
 • donker bruine basterd suiker
 • kaneel
  glazuur
 • 1 eetlepel melk
 • 125 gram poedersuiker

Zo doe je het: 

 1.  Doe de gist met het water in een glas of beker. Zorg ervoor dat het water lauwwarm is en doe een klein beetje van de suiker in het mengsel. Gist is namelijk dol op suiker. Laat het even staan.
 2.  Zet een pannetje op het vuur met melk en boter. Laat de boter rustig smelten in de melk. Als heet gesmolten is, meteen van het vuur halen en even een paar minuutjes laten afkoelen.
 3. Doe de bloem in een kom met de suiker. Doe dan ook het gist mengsel erbij en roer een beetje door. Doe dan ook het melk/boter mengsel erbij en het ei.
 4. Dan is het kneden geblazen. Handen uit de mouwen en kneed het zo’n 5 minuten tot een luchtig, niet al te plakkerig deeg. Is het nog te plakkerig? Zet de zak bloem in de buurt zodat je eventueel nog bij kan pakken als het moet (ik heb denk ik nog wel 2 handen bij gevoegd).
 5. Doe de deegbal in een kom met een theedoek eroverheen en laat het een uurtje op een warme plek rijzen.
 6. Als het deeg gerezen is kneed je het nog even goed door. Verwarm ook de oven op 180 graden.
 7. Maak er met de deegroller een rechthoek van. Zorg ervoor dat de rechthoek overal even dik is, ook bij de randen.
 8. Smelt 100 gram boter in de magnetron (of in een pannetje). Bestrijk de rechthoek met de boter en verdeel er dan donker bruine basterdsuiker over heen. Dit mag best wel royaal. Zorg ervoor dat de suiker overal zit. Ook op de randjes. Zo krijg je het mooiste effect. Verdeel ook de kaneel eroverheen. Wees niet te zuinig.
 9. Rol op aan de korte kant. Je hebt nu een dikke rol. Hier kan je de broodjes van snijden. Snijdt zo’n 3 cm af voor 1 broodje, en leg ze op de bakplaat. Druk ze voor de vorm eventueel wat platter.
 10. Doe in de oven voor 20-25 minuten. De broodjes worden niet heel hard.
 11. Ga ondertussen verder met het glazuur. Meng de poedersuiker met de melk. Het glazuur moet nog van je lepel druipen maar mag niet te vloeibaar zijn.
 12. Als de cinnamon rolls  uit de oven komen kan je meteen het glazuur over de broodjes doen.

 

cinnamon rolls

HEAVEN!!!

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *