Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Geplaatst op 7 augustus 2017

Geplaatst op 4 augustus 2017

Geplaatst op 1 augustus 2017

Geplaatst op 15 juli 2017

Geplaatst op 13 juli 2017

Citroen risotto

Citroenrisotto

Ik krijg echt steeds meer de lente in m’n bol. Langzaam maar zeker krijg ik dan ook steeds meer zin in wat frissere gerechten zoals salade’s.  En andere frisse gerechten, Als er maar citroen in zit! Risotto vind ik zo ontzettend lekker! Ik heb Nico ook verslaafd gemaakt. Ik maakte deze keer een hele romige citroen risotto. Heel erg makkelijk en heel erg lekker en ideaal voor op de wat warmere dagen.

Citroen risotto

voor 2 personen- 40 minuten 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram risotto rijst (ik had risotto rijst met truffel, echt een aanrader).
  • 1 grote witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 citroen
  • 100 gram dop of tuinerwtjes
  • 100 gram champignons
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • 2 tl tijm
  • 1 eetlepel mascaropone
  • 1 kipfilet
  • hand rucola (optioneel)
  • peper naar smaak

Citroenrisotto

Zo doe je het:

  1.  snijd de kip, champignons, 1 witte ui en 3 tenen knoflook.
  2. Maak de kippenbouillon in een apart pannetje warm en houdt dit warm tijdens het maken van de risotto (niet koken).
  3.  verhit een klontje roomboter (is het lekkerst) of olie in een pan.
  4. Bak het uitje, champignons en de knoflook hierin. doe de rijst erbij.
  5.  voeg nu een klein beetje van de bouillon toe, net zoveel tot de rijst onderwater staat. Waar je op moet letten, is dat je de bouillon dus beetje bij beetje erbij moet doen. Als je een S in de risotto maakt, en die blijft er instaan, doe je er nieuwe bouillon bij tot de rijst weer net onder staat. Dit doe je tot de rijst gaar is.
  6. Voeg halverwege de kip en de doperwten toe, zodat deze nog even kunnen meekoken. De kip wordt echt helemaal gaar!
  7. Risotto is klaar als deze gaar is. zorg ervoor dat de risotto niet te dik is. Hij moet echt dun zijn bij het serveren.
  8. Nu snijd je de citroen open en doe je sap van 1 citroen door de risotto heen (het is ten slotte een citroen risotto). Doe dit naar smaak.
  9. Ook doe je de mascarpone, peper, tijm en kaas  erbij, en 1 hand rucola.

Citroenrisotto

 

Citroen risotto

Citroenrisotto

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *