Club sandwich
Ik eet eigenlijk helemaal niet vaak brood tussen de middag, alleen om restjes broodbeleg op te maken, voor tosti’s of in dit geval voor de club sandwich. Club sandwich komt volgens mij officieel uit America en bestaat uit een stapelbrood met vleeswaren, wat groenten en een lekker sausje. Ik vond het hoog tijd om een keer een club sandwich te proberen. En je raad het misschien wel maar…oh oh oh wat is dit goooood en het duurt ongeveer net zo lang als het bakken van een eitje. Een club sandwich is echt ideaal voor in het weekend als lunch of zelfs als een licht diner.
Voor 2x een club sandwich – 10 minuten
Club sandwich
Dit heb je nodig:
- 4 kipfilet
- 6 sneetjes (wit) brood
- 1 tomaat
- paar plakjes komkommer
- 8 plakjes bacon
- 1 rode ui in ringen
- Hand vol sla
- 1 gekookt ei
- 1 eetlepels yoghurt mayonaise (of 1 eetl yoghurt +1 eetlepel mayonaise)
- 2 tl kerriepoeder
Zo doe je het:
- Doe de broodjes in een broodrooster (of even in een droge pan) zodat de buitenkant mooi krokant wordt.
- Meng de yoghurt mayonaise met de kerriepoeder en eventueel wat peper en zout.
- Snijd de ui en de tomaat in kleinere stukjes.
- bestrijk het brood met de kerrie mayonaise.
- Verdeel daar overheen sla, dan de kipfilet, bacon en eindig met tomaat,ui, komkommer en ei.
- Leg een nieuwe boterham op de stapel en herhaal deze stappen.
- Bestrijk het laatste broodje met de kerrie mayonaise en leg deze met de droge kant naar boven.
- Snijd de club sandwich schuin door.
Eetsmakelijk <3