Cranberry koekjes met witte chocolade
Ik heb al heel wat taarten en cakes gebakken maar wat ik eigenlijk niet zo vaak maak is koekjes. En eigenlijk is dat heel jammer, want er gaat niets boven zelfgebakken koekjes. Helemaal rond de feestdagen is het helemaal leuk om koekjes te bakken, om iemand cadeau te doen of lekker voor de visite. Cranberry koekjes met witte chocolade vallen wat mij betreft echt onder de luxe koeken. Ik kocht ze al wel eens in de winkel, en het werd tijd om deze eens lekker zelf te maken!
Voor 12-15 cranberry koekjes met witte chocolade – 30 minuten
Cranberry koekjes met witte chocolade
Dit heb je nodig:
- 230 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 130 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram kristalsuiker
- 135 gram roomboter om kamertemp.
- snufje zout
- 1 ei
- 100 gram cranberry’s
- 100 gram witte chocolade
- scheutje vanille essence
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Eigenlijk is het heel makkelijk: je mengt alle ingrediënten, behalve de cranberry’s en de chocolade in een kom. Kneed dit met je handen net zo lang tot er een deegbal ontstaat. Je moet er even rekening mee houden dat koekjes deeg vrij droog is, en ook altijd wel droog blijft.
- Als je een mooie deegbal hebt doe je de cranberry’s erbij en hak je de witte chocolade in kleinere stukjes, en doe je dit ook bij het deeg. Kneed het goed door zodat alles goed gemengd is.
- maak balletjes van het deeg en druk deze een heel klein beetje plat. Leg ze dan op de bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Bak de koekjes zo’n 15 minuten goudbruin in de oven. Als ze uit de oven komen zijn ze nog heel zacht. Laat ze rustig afkoelen, ze worden dan vanzelf harder.
- Klaar zijn je cranberry koekjes met witte chocolade.
Eetsmakelijk<3