Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Crè­me brûlée

SONY DSC

Joehoee! Ik eet eigenlijk vrijwel geen toetjes maar voor een paar dingen maar ik een uitzondering. Ik wilde al heeeel lang een keer zelf crème brûlée maken. Van de week was het dan eindelijk zover! En lekker dat het was. Lekker veel vanille smaak! En heerlijk krokant bovenlaagje! Mocht je nog geen toetje hebben voor vanavond is dit zeker een aanrader!

Voor 2 bakjes

Dit heb je nodig:
200 ml slagroom
3 eidooiers
1/2 vanille stokje
35 gram kristalsuiker
2 eetlepels rietsuiker

Zo doe je het:
1. Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm de oven op 120 graden.
2. Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg met de botte kant van het mesje eruit. Doe het merg bij de room en breng het op laag vuur aan de kook.
3. Ga ondertussen verder met de eieren. Doe de suiker bij de eidooiers en meng dit goed door elkaar.
4. Als de room kookt kan het bij de eieren. Dit kan niet in 1 keer. Dan gaan de eieren namelijk koken en krijg je klontjes. Doe eerst een schepje van de room bij de eieren en meng dit goed door. Doe er nog een schepje bij en blijf roeren. De eieren kunnen zo wennen aan de temperatuur van de room. Dan kan de rest van de room erbij. Meng het goed door elkaar en verdeel het over de bakjes.
5. Nu kan het de oven in. Zet de bakjes met het roommengsel voor ongeveer 45 minuten in de oven.
6. Laat het mengsel nu goed afkoelen. Zet het dan voor sowieso 2,5 uur in de koelkast.
7. Verdeel voor het serveren nog een eetlepel rietsuiker over de crème. Als je een brander hebt, kan je nu het suiker laagje daarmee krokant laten worden. Heb je dit niet, kan het ook even onder de gril in de oven. Blijf er goed bij want het verbrand heel snel.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *