Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Crispy kipburger

SONY DSC

Ziet dit er niet heerlijk uit? Hamburgers en kipburgers hebben 1 ding heel erg gemeen: als je het zelf maakt is het echt het allerlekkerst. Deze keer maakte ik zelf crispy kipburgers. Ze worden crispy doordat ze doordat we de buitenkant door paneermeel gaan halen. Wil je liever geen krokante buitenkant? Sla deze stap dan over.

Dit heb je nodig voor ongeveer 4 kipburgers:
300 gram kippengehakt
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 witte ui
3 flinke handen paneermeel
1 ei
2 handen bloem
paar takjes peterselie
paar takjes bieslook
wat boter en/of olie om in te bakken

Alle specerijen zijn optioneel. Je kan er ook gewoon Italiaanse kruiden indoen of wat paprikapoeder. Net wat je lekker vindt.

Zo doe je het:
1. snijd de uien, knoflook en het pepertje fijn.
2. doe het kippengehakt in een kom en doe de uien, knoflook, peper en kruiden die je gebruikt erbij.
3. kippengehakt is altijd vrij nat van zichzelf. Wil je ze wat steviger maken? Doe nu alvast paneermeel bij het gehakt. De burgers worden dan ook een stuk steviger.
4. Kneed burgers van het gehakt.

SONY DSC

5. pak nu 3 kommetjes. Doe in het ene kommetje een ei, andere kommetje bloem en het laatste kommetje paneermeel.

SONY DSC

6. haal de kipburgers eerst door de bloem. Doe ze dan door het ei en leg ze dan in het paneermeel. Zorgt ervoor dat de hele burger goed onder het paneermeel zit.

SONY DSC

7. Nu kunnen ze gebakken worden. Verwarm flink wat boter en/of olijfolie in een pan. Bak de kipburgers erin. Doe desnoods even een deksel op de pan zodat de kipburgers ook van binnen goed gaar worden.
8. Je kan ondertussen de saus maken. Ik maakte een sausje van  3 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise met uienpoeder,verse bieslook knoflookpoeder, zout & peper. Je kan ook een honing-mosterdsaus maken. Meng dan 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel mosterd en eetlepel honing. De burger is ook lekker met tzaziki.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *