Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

De allerlekkerste gehaktballen

SONY DSC

Pffff.. wat een werk om gehaktballen een beetje mooi op de foto te krijgen zeg, potverdikkie! Maar goed.Gehaktballen behoort toch wel echt tot een van mijn favorieten! Dat blijft altijd zo lekker! Het is echt helemaal niet moeilijk te maken en de meeste ingrediënten heb je wel in huis. Lekker makkelijk. Je kan er zelf nog alle kanten mee op. Je kan allerlei verschillende soorten kruiden nog toevoegen.  Het geheim van een goede gehaktbal is toch wel echt een goede verhouding tussen het ei en de paneermeel. Een gehaktbal heeft natuurlijk wat tijd nodig om te garen maar als je hier een keer echt geen tijd voor heb geef ik hieronder een tip. Lekker bij wat groenten en aardappeltjes.

Voor 2 gehaktballen:
200 gram half of half gehakt (rundergehakt kan ook maar dan zijn ze wat droger)
1 gesnipperd uitje
1 klein teentje knoflook
1 flinke theelepel mosterd
1 eetlepel ketchup
2 tl komijnpoeder
paar takjes peterselie (of wat gedroogde peterselie)
paneermeel of verkruimeld beschuitje
1 ei
klein scheutje ketjap manis
zout & peper naar smaak (cayennepeper kan ook)

Zo doe je het:
Eigenlijk spreekt het een beetje voor zich. Het is een kwestie van alle ingrediënten in een kom doen en goed kneden. Is het gehakt te nat? Voeg dan meer paneermeel toe, totdat je er goede ballen van kan kneden.

SONY DSC

Verwarm dan wat olie en boter in een pan met een dikke bodem. Bak de gehaktballen tot je ze bruin genoeg vindt.

SONY DSC

Zet het vuur dan laag en voeg wat water toe. Laat de gehaktballen nu gaar worden. Laat ze sowieso nu 25 minuten garen in het water. Houdt het in de gaten in de tussentijd want het water kan weg koken. Gooi er wat water bij wanneer dat nodig is. Je kan trouwens in plaats van water ook bouillon gebruiken om de gehaktballen in te garen. Wil je de gehaktballen super zacht hebben? Neem dan de tijd en laat ze minstens 1 uur en een kwartier garen. Dit is natuurlijk optioneel, dat hoeft niet. Vind je 25 minuten eigenlijk al te lang? Je kan de gehaktballen ook helemaal plat maken (dan krijg je een soort gehaktschijven in plaats van gehaktballen) dan zijn ze in 10 minuten gaar.

SONY DSC

Echt heerlijk!!

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *