Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

€4 meal: gevulde courgette met krieltjes en tomatensaus

SONY DSC

Zo! Lekkere lange titel! En ja echt: al dat eten voor €4! Ongelofelijk hè? Ik ben weer lekker op jacht geweest voor dit heerlijke diner!  Het handige van dit recept is dat je zelf helemaal zelf  los kan gaan met kruiden. Gebruik gewoon kruiden die je lekker vindt en die je in je keukenkastje hebt. Je zou het zelfs ook alleen bij knoflook, peper en zout kunnen houden maar hoe meer kruiden hoe meer smaak. Heb je nog wat left overs in de koelkast? Voeg dit dan lekker toe.
Ik probeer mijzelf  trouwens voor de boodschappen elke keer te beperken tot 2 supermarkten anders is het zo lastig om na te maken. Meestal is dat Jumbo en Lidl en af en toe Albert Heijn.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 courgette (€0,55 Lidl)
200 gr slagersgehakt (€1,35 Jumbo)
1 blik tomatenblokjes (€0,42 Jumbo)
1 zakje mini krieltjes a 450 gram (€ 0,62)
1 zakje galbano grangusto 40 gr (geraspte kaas) (€0,59 Jumbo)
1 witte ui (€ 0,24)
specerijen:
3 tenen knoflook
eventueel sambal naar smaak (als je net zoals ik dol ben op pittig eten)
kruiden die je in je kastje hebt
Totaal: €3,77 

Zo doe je het: 
1. Hol de courgette uit. Dit kan je doen met een lepel. Heb je een meloenboor? gebruik die dan! Dat gaat nog makkelijker. Doe dit voorzichtig, je wil niet door de schil van de courgette gaan. Gooi de binnenkant van de courgette niet weg, die gaan we nog gebruiken!
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de binnenkant van de courgette eventjes aan.
4. Doe het gehakt (rauw) in een schaaltje. Doe 1 fijn gesneden teentje knoflook, wat zout, peper, eventueel sambal en andere kruiden die je gebruikt bij het gehakt. Meng dit goed met een lepel. Ik gebruikte trouwens wat cajun kruiden.
7. Doe de gebakken courgette bij het rauwe gehakt en roer dit goed door.
6. Doe de uitgeholde courgette’s in een ovenschaal. Druk het gehaktmengsel in de courgettes. Verdeel er nog wat geraspte kaas over.
7. Zet de courgettes ongeveer 25 minuten in de oven
8. Bak ondertussen de krieltjes.
9. Nu maken we de tomatensaus. Snijd 1 uitje en 1 teen knoflook en bak dit in de pan. Doe de tomatenblokjes erbij en dezelfde kruiden die je gebruikt hebt in de courgette.
10. Laat eventjes inkoken tot een mooie dikte, en klaar is je tomatensausje.

SONY DSC

Eetsmakelijk<3

1 reactie

  1. Pingback: Sweet Little Kitchen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *