€4 meal: Spaghetti met kipschnitzel
Het is weer tijd voor een €4 meal! Deze keer maakte ik spaghetti met kipschnitzel! Echt een lekkere en wat onverwachte combinatie. We zijn spaghetti natuurlijk altijd gewend met gehakt maar dit kan dus ook. Ik doe een kipschnitzel af en toe ook tussen een wrap! Echt een aanrader. Dit gerecht is trouwens ook echt binnen 20 minuten klaar! Dat is natuurlijk helemaal mooi. Ziet het er niet lekker uit? Mocht je nog groenten over hebben ( bijv. paprika, wortel, courgette, aubergine champignons) Kan dat er natuurlijk altijd bij. Gebruik je creativiteit.
voor 2 personen – 20 minuten
Dit heb je nodig voor de spaghetti met kipschnitzel:
2 kipschnitzels (€2,20 Jumbo)
Spaghetti (€ 0,32 Jumbo)
Tomatenblokjes (€0, 42 Jumbo)
Galbani Grangusto 40 g kaas ( €0, 47 Jumbo, DEZE WEEK IN DE AANBIEDING!!)
1 ui (€ 0,24)
Verdere benodigdheden:
bouillon blokje om de pasta in te koken
halve eetlepel Italiaanse kruiden
eventueel nog wat basilicum
2 teentjes knoflook
Totaal: € 3, 66
Zo doe je het:
- Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak de kipschnitzels krokant en goud bruin.
- Snijd het uitje in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat boter of olie in een pan en fruit het uitje aan in de pan. Als het uitje glazig is, kan de knoflook erbij.
- Doe dan de Italiaanse kruiden of/en de basilicum en de tomatenblokjes in de pan. Kook de tomatenblokjes even in tot het een wat dikkere tomatensaus wordt. Dit duurt ongeveer 5- 7 minuten afhankelijk hoe hoog je het vuur hebt.
- Zet een pan kokend water op. Doe hier ook een bouillonblokje in. Kook de spaghetti in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti dan af.
- Schep eerst de spaghetti op je bord, Verdeel wat van de heerlijke tomatensaus over de spaghetti heen en wat geraspte kaas.
Daar heb je dan je bord spaghetti met kipschnitzel.
Eetsmakelijk <3