Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Een kijkje in mijn keuken

kijkje in mijn keuken

Vanaf vandaag komt er op zaterdag altijd een persoonlijk artikel online. Dit kan over van alles gaan. Meestal food gerelateerd maar soms ook meer lifestyle. Het eerste artikel is een kijkje in de keuken.

Ben je veel in de keuken te vinden?
Dat verschilt per periode. Ik denk wel meer dan de gemiddelde vrouw van mijn leeftijd. Ik sta sowieso nooit lang achter elkaar in de keuken, ik kan nooit lang hetzelfde doen. Zelfs koken niet, terwijl ik het wel heel leuk vind…voor een half uurtje, haha. Ik sta wel eens verspreid over de dag 3 keer een half uur in de keuken. Daarom heb ik ook nooit moeilijke recepten op de website, daar ben ik over het algemeen niet zo van.

kijkje in mijn keuken

Wat heb je altijd in de voorraadkast?

 • hagelslag
 • havermout
 • ketjap
 • Sambal
 • honing
 • bloem
 • sausjes
 • rijst, pasta
 • tomatenblokjes.

kijkje in mijn keuken

Gebruik je vaak kruiden in je gerechten?
Ja heel veel, ik heb ook echt heel veel verschillende soorten kruiden. Mijn favoriete kruiden zijn: gerookte paprikapoeder (tegenwoordig gewoon te koop bij de jumbo), knoflookpoeder, komijnpoeder, Italiaanse kruiden en Dille.

kijkje in mijn keuken

Wat is er absoluut onmisbaar in de keuken?
Een goed mes! En een messenslijper. Ik kan echt niet zonder een groot scherp mes! Met een goed scherp mes, kan je veel sneller snijden en ook veel kleiner snijden. Mensen vinden het vaak eng om met een groot en scherp mes te snijden, maar hoe scherper het mes hoe kleiner de kans dat je in je vingers snijdt omdat je veel meer grip hebt. Ik heb met mijn mes wel eens gesneden in mijn vinger, maar dan kwam het dus omdat het mes bot was en geslepen moest word

kijkje in mijn keuken

Wat vind je het leukst aan je keuken?
Ik vind het leuk dat we relatief een kleine keuken hebben maar het eigenlijk heel handig en leuk hebben ingedeeld. Wat betreft interieur hou ik heel erg van strak. Ondanks dat we niet de aller mooiste keuken hebben, vind ik dat het met accessoires toch nog echt wat leuks van hebben kunnen maken. Nu moet ik zeggen dat er nog wat dingen moeten gebeuren, de houten tafeltjes moeten opnieuw gelakt worden, ik wil dat er wat kitrandjes vervangen worden, ik ga nog foto’s ophangen en er moet nog het een en ander aan de muur gebeuren waar de afzuigkap aan hangt maar ik ben heel erg tevreden met onze keuken en sta er heel graag. Ik vind dat we voor een oud huurhuis een vrij nette keuken hebben. Het kan veel erger.

kijkje in mijn keuken

Wat vind je het minst leuk aan je keuken?
Dat de keuken dus klein is, voor mij alleen is het helemaal prima, maar als Nico en ik er samen in staan moeten we wel oppassen dat we niet op elkaars tenen staan te dansen. Ik kon voor deze foto’s niet eens een overview foto maken, omdat je nergens kan staan voor een goede foto.

kijkje in mijn keuken

Wat is je droomkeuken?
Een strakke grote leefkeuken. Waarschijnlijk grijs (een betonlook aanrechtblad (of heel donker houtkleur) en sowieso met wit,  inbouw apparatuur en een kookeiland of een bar waar je aan kan zitten en een hele grote tafel voor 8 personen ofzo.  maar dat is echt de ultieme droom. Ik moet zeggen dat ik qua keuken eigenlijk heel veel mooi vindt, als er maar contrast is tussen donker en licht.

Dit ongeveer:

De vragenlijst is geinsipreerd op de vragen van www.brendakookt.nl

3 reacties

 1. Adri Riksten

  Dag Annemieke,

  leuk artikel. Waar herken ik trouwens het ” ongeduldige” van.
  Zo vader, zo dochter.
  Echt een droomkeuken voor jou. Moet je nog even sparen.
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *