Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Favoriete kookspullen

Keukenfavoriet

Er bestaan denk ik echt wel een  1000.000 keukenspullen. Kom alleen maar eens langs bij de Xenos of bij de Blokker en je raakt echt niet uitgekeken. Ik wil echt alles wel hebben wat daar ligt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat lang niet alles echt heel handig is en sommige dingen niet zo goed werken. Toch heb ik al een aantal spullen gevonden waar ik echt niet meer zonder zou kunnen. Deze wil ik vandaag graag met jullie delen, ook leg ik uit waarom ze zo super handig zijn.

Ik bespreek de spullen van links naar rechts. 

1. Paletmes 
Als je van plan bent om vaker dan 1 keer per jaar een taart te maken raad ik echt een paletmes aan. Met een paletmes kan je vullingen goed over een taart verdelen of botercrème om de taart heen. Een paletmes zorgt ervoor dat je overal evenveel botercrème smeert, dat je overal goed bij kan en dat het er mooi uitziet (ook belangrijk). Het verdelen van botercrème of vulling over of in een taart is echt een stuk makkelijker! Ik heb een vet coole van 24 kitchen.

2. Messenslijper
Ik weet nog heel goed dat wij dit ding kochten, er ging een wereld voor mij open. Met dit ding slijp je echt alle messen. Zelfs mijn grote koksmes en mijn goedkope action mesjes. Ik weet dat je ook slijpstaven hebt en dat de slijpstaven veel professioneler zijn, maar daar kan ik echt niet mee omgaan. En zolang je geen messen hebt van boven de €100 red je het prima met deze slijper! Ik kocht deze bij de ikea. 

Messenslijper

3. Meloenboor
Toen ik een meloenboor kocht wist ik volgens mij niet eens goed wat het was. Ik vond het gewoon een grappig dingetje. Later kwam ik er dus achter dat het echt super handig is. Als je net als ik een echte meloenlover bent kan je hier dus van die ontzettend leuke bolletjes uit de meloenscheppen, maar dat is nog niet alles. Je kan er namelijk nog veel meer mee uithollen. Als ik gevulde courgette of aubergine eet, hol ik dat ook uit met een meloenboor. Of deze appeltjes uit de oven. Dat gaat gewoon echt 100x makkelijker dan met een lepel.

4. Keukenmes
Een goed keukenmes is denk ik nog wel het aller aller allleeerr belangrijkst. Als je net als ik ook een hekel hebt aan het snijden van groenten en vlees dan is dit echt de uitkomst. Met een goed keukenmes doe je er namelijk ongeveer een kwartier korter over (yeaahh!). Dit is mijn favoriete keukenmes. Ik kreeg deze voor mijn verjaardag. Ik ga er nog niet teveel over vertellen, volgende week komt er een artikel online over messen. Waar ik deze uitgebreid bespreek.

keukenmes

5. Ijsschep 
Weer zo’n multifunctioneel ding. In de eerste plaats is het gewoon leuk. Je krijgt er echt leuke mooie ronde ijsbolletjes van. Maaar..natuurlijk is dat niet alles. Het is namelijk ook super handig voor als je bijvoorbeeld koekjes of cupcakes gaat bakken. Je kan de ijsschep dan gebruiken om beslag te scheppen en op de bakplaat te leggen (hé, dat rijmt!). Dan zijn al je koekjes en of cupcakes sowieso even groot en blijft niet al het beslag aan je lepel plakken. Handig!

6. Siliconen pannending
Dit siliconen pannending vond ik voor ongeveer € 2,50 bij de Xenos! Behalve dat ik het sowieso alleen al gekocht zou hebben voor de kleur, is het ook echt een fantastisch ding! In de winkels liggen eigenlijk altijd veel plastic dingen waar je mee in je pan kan roeren. Laat ik daar even 1 ding over zeggen: Not good! Daar krijg je namelijk echt krassen van in je pan en verdwijnt de anti aanbaklaag. Echt zonde. Maar met dit ding kan je zolang als je wil over de bodem schrapen en je pan blijft mooi! Je kan trouwens ook houten pollepels gebruiken hoor, alleen dan moet je wel ongeveer elke maand nieuwe kopen omdat alles wat je gegeten hebt een beetje in het hout trekt. Ik geef wel toe dat het siliconen ding even wennen is als je gewend bent om altijd met iets hards in de pan te roeren! Maar het is echt waard!

panschepper

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *