Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Flammkuchen

flammkuchen
Flammkuchen!!!
Ooit van gehoord? Ik niet tot ik het een jaar geleden bij de pizza’s in de supermarkt zag liggen. Ik snap ook waarom: flammkuchen is een soort pizza! En lekker joh! Het is een specialiteit uit het plekje Elzas. In plaats van tomatensaus, zit er crème fraîche, spek en uien op de pizza maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je wil.
voor 1 grote flammkuchen – 1,5 uur 

Flammkuchen

Dit heb je nodig:

  • 350 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 220 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 100 gram spekjes
  • 1 grote (rode) ui
  • zout & peper
  • crème fraîche

Zo doe je het:

  1.  Doe de bloem, gist, water en olijfolie in een kom. Kneed het geheel goed door tot er een deeg bal ontstaat. Voeg dan ook een flinke snuf zout toe en kneed het geheel tot een soepel, iets plakkerig deeg. Doe het deeg in de kom en doe er een theedoek overheen. Laat het een uurtje rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  3. Rol het deeg uit op een bakpapiertje in de gewenste vorm.
  4. Besmeer het deeg met crème fraîche.
  5. Snijd de ui in ringen en verdeel het over de crème fraîche. Verdeel ook de spekjes over de flammkuchen en breng alles op smaak met zout en peper.
  6. Bak de flammkuchen 15 minuten af in de oven.

Eetsmakelijk <3

Flammkuchen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *