Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Geplaatst op 7 augustus 2017

Geplaatst op 4 augustus 2017

Geplaatst op 1 augustus 2017

Geplaatst op 15 juli 2017

Geplaatst op 13 juli 2017

Foe young hai

 

Foe young hai

Ik vind het zo gek hoe smaken kunnen veranderen gedurende je leven. Tot een jaar geleden vond ik chinees eten echt niet lekker! Al die zout zure sausjes en dat vlees en dan rijst en bami! Doe mij maar gewoon een bord patat! Ik moet zeggen dat ik nog steeds heel kieskeurig ben als het gaat om Chinese gerechten,. Ik vind echt niet alles lekker, maar Foe yong Hai gaat er altijd goed in. Veel groente, ei, en een hele lekkere zoetzure saus! Ik ging het zelf maken en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het zelfgemaakt nog veel lekkerder dan van de Chinees.

Foe Young Hai

Voor 2 personen – 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 5 eieren (L)
  • Scheutje melk (of melk)
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenenknoflook
  • 1 bosui (of prei)
  • 1 rode paprika
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 eetlepel gembersiroop
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels azijn (wit)
  • 2 tl knoflookpoeder
    Tip: liever met vlees? Voeg dan bij stap 1 wat kipfilet toe. Voor extra smaak aan de groenten zou je 2 tl 5 spices toe kunnen voegen.

Foe young hai

Zo doe je het:

  1.  Snijd de paprika, bosui, ui en champignons in kleine stukjes. Bak dit met wat (wok)olie in een platte pan met een dikke bodem.
  2. Voeg ook de knoflook toe.
  3. Doe de eieren in een kom en kluts deze, doe er een scheutje melk (of room) bij en wat peper en zout.
  4. Schenk dit mengsel over de groenten heen Laat dit op laag vuur 10 minuten gaar worden. De bovenkant is nu waarschijnlijk nog niet helemaal gaar, maar moet wel al wat opgedroogd zijn.
  5. Nu schep je het ei 2 keer om. Niet vaker, want je wil geen roer ei, maar juist grote stukken. daarna laat je het nog een paar minuten op het vuur staan, dan is het klaar.
  6. Ondertussen ga je de saus maken, wat echt een fluitje van een cent is.
  7. Pak een steelpannetje en verwarm de tomatenpuree in het pannetje. Laat dit een paar minuten bakken, dan wordt de puree namelijk wat zoeter.
  8. Voeg dan de gembersiroop, azijn, sojasaus en knoflookpoeder, zout en peper toe.
  9.  roer alles goed door en proef: wil je iets meer zuur? Voeg dan azijn toe. Toch liever zoet? Voeg dan wat gembersiroop toe.  Klaar is de Foe Young Hai.

Foe young hai

foe young hai

 

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *