Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

food tips

Foodtips

Food tips! Daar kunnen we natuurlijk niet genoeg van krijgen. Sinds koken tot een van mijn grootste hobby’s behoort, ben ik natuurlijk tegen behoorlijk wat dingen aangelopen. Zo vind ik het altijd super irritant dat ik sla bijna niet kan bewaren omdat het meteen bruin wordt, of heb ik een taartbodem helemaal verkeerd doorgesneden en kon de taartbodem regelrecht te prullenbak in, en nog maar te zwijgen over het kloppen van slagroom waar ik zooo een lamme arm van krijg dat ik mijn arm een half uur niet meer voel (grrrr, de frustratie!).  Nu heb ik hier een aantal oplossingen voor die ik graag met jullie deel. Daarom hier 5 food tips die je leven in de keuken echt een stuk makkelijker maken.

foodtips

1. Het gebruik van muffinvormpjes 
Laatst zaten Nico en ik buiten te eten, liep ik even weg om kaas te halen en toen ik terug kwam zaten er 2 kleine vliegjes in mijn drinken (nooooo!!). Daarom deel ik deze food tip. Maak een kruisje met een schaar in het midden van het muffinvormpje en duw je rietje erdoorheen. Zo! Je drankje is op en top beschermd tegen vliegjes.

Muffinvormpjes

Oohja: weet je wat ook nog handig is? Als je een ijsje met een stokje eet kan je het stokje door het muffinvormpje drukken. Je hebt nu een soort van bakje onder je ijsje. Super handig voor de zomer als je ijsje snel smelt. Dan valt alles eindelijk een keer niet op je kleding! Yeah!

2. Slagroom super snel kloppen
Dit is misschien wel de beste van alle food tips! Zeg maar dag tegen de garde en de mixer! Doe je slagroom met eventueel wat suiker in een pot (die je heel goed af kan sluiten). Vul het potje tot de helft met de slagroom en schudden maar! Als je de slagroom bijna niet meer hoort klotsen (sorry voor dat woord) dan is de slagroom klaar. Dit duurt slechts 2 minuten! Echt het proberen waard!

3. Sla beter bewaren
Je kent het vast wel. Je koopt een zakje sla, gebruikt een klein beetje en wil de rest eigenlijk 2 dagen later opmaken, maar dan is de sla bruin. Om je sla beter te bewaren is het handig om de sla in een ziplockback of in een kom die je goed kan afsluiten te bewaren met 2 a 3 droge keukenrol vellen. Als je dit doet, gaat de sla sowieso een paar dagen langer mee! (dit geldt trouwens niet als je al dressing door de sla hebt gedaan).

Sla bewaren

4. Flosdraad gebruiken als mes
Het snijden van cake, zelf gebakken taart bodems, brie en andere zachte kazen moeilijk? Niet met flosdraad! Flosdraad snijd er heel makkelijk door heen. Pak een stuk flosdraad. Pak een stuk in beide handen vast en beweeg heen en weer.  Moet je eens kijken wat een mooie stukken kaas of cake je nu hebt. Zorg er wel voor dat je geen flosdraad hebt met mintsmaak. Ik denk niet dat je dan nog van je kaas geniet.

5. Roomijs goed bewaren
Als je roomijs eenmaal hebt aangebroken en je doet het weer in de vriezer, wordt het vaak super hard. Als je dan weer ijs wil pakken zitten er vaak ijskristallen in en is het ijs moeilijk te scheppen. Wat hier goed tegen helpt is nadat je het ijs voor de eerste keer open hebt gemaakt, het ijs in een ziplockback weer terug in de vriezer doen. Je roomijs blijft nu lekker romig en zacht.

Vanille ijs bewaren

Dat waren de food tips voor deze keer. Succes met het uitproberen! <3

1 reactie

  1. Nathalie

    Super handige tips!!! Vooral de tip voor het kloppen van slagroom ga ik snel eens proberen!! 😀


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *