Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Frambozenpudding

frambozenpudding

Ik ben eerlijk gezegd helemaal geen fan van toetjes, ik zit gewoon vol na het eten en heb ook geen behoefte aan iets zoets. Natuurlijk maak ik graag een uitzondering voor ijs of voor zelfgemaakte toetjes. Zo wil ik al eeuwen een keer zelf pudding maken, en dan geen kloppudding of iets dergelijks maar helemaal zelf. Dus ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam er achter dat het eigenlijk super makkelijk te doen is. Je hebt echt heel weinig nodig..en echt super lekker! Voor deze frambozenpudding maak ik dus echt wel een uitzondering.
Voor ongeveer 5 middelgrote schaaltjes- 20 minuutjes + 2 uur opstijven 

Frambozenpudding

Dit heb je nodig:

  • 250 gram frambozen
  • 1 vanillestokje
  • 130 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 30 gram kristalsuiker
  • eventueel wat witte of pure chocola of geraspte kokos om te garneren

frambozenpudding

Zo doe je het:

  1. Laat de frambozen goed ontdooien.
  2. Doe de gelatine in een bakje met koud water, zodat deze helemaal zacht wordt.
  3. klop de slagroom stijf met de kristalsuiker en het merg van het vanillestokje.
  4. Doe de frambozen in de staafmixer of blender om deze kleiner te maken. Zorg ervoor dat het helemaal vloeibaar is.
  5. Doe een derde van het frambozen mengsel in het pannetje en maak het eventjes warm (niet koken!!).
  6. Knijp de gelatine uit en doe dit in het pannetje bij het frambozenmengsel. De gelatine smelt nu. Als alle gelatine gesmolten is haal je het geheel direct van het vuur.
  7. Doe het warme mengsel bij het koude mengsel en roer even door.
  8.  Doe het hele frambozenmengsel bij de geklopte slagroom en meng goed door. Alles moet gelatine bevatten.
  9. Doe de pudding nu in vormpjes en zet ongeveer 2 uur in de koelkast. Gebruik je een grote vorm? of hele grote bakjes? Dan moet de pudding langer opstijven.

Frambozenpudding

frambozenpudding

 

Frambozenpudding

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *