Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Frisse citroencake

SONY DSC

Cake kan je natuurlijk op zo’n 100 miljoen verschillende manieren maken. Ik denk dat citroencake echt 1 van mijn favorieten is. Zo lekker fris, super zacht van binnen en krokant aan de buitenkant. Ook heb ik er een citroen glazuur overheen gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn dat de cake zuur wordt, er zit namelijk genoeg suiker in.

Dit heb je nodig voor 1 cake:
220 gram bloem
220 gram boter
4 grote eieren
1 citroen
200 gram basterdsuiker
half zakje bakpoeder
Voor het glazuur: 
1 citroen
poedersuiker

Zo doe je het:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de boter en de suiker tot een goed geheel.
2. doe dan 1 voor 1 de eieren erbij. Zorg ervoor dat het ei goed opgenomen is voor je de volgende erbij doet.

SONY DSC

3. Doe dan het bakpoeder, rasp van een citroenschil en citroensap van 1 citroen erbij. Mix even door.
4. doe dan de bloem erbij. Spatel dit eerst even door (zo gaat het niet zo stuiven) en mix alles dan tot een luchtig geheel.

SONY DSC

5. Vet de bakvorm in met boter en bloem.
6. Doe het deeg in de bakvorm.
7. Zorg ervoor dat de zijkanten iets hoger zijn dan het middelste gedeelte. Dan weet je zeker dat de cake niet  te ver omhoog komt.

SONY DSC

8. Bak de cake 30-50 minuten in de oven. Houdt het goed in de gaten.  Mocht de cake donker worden aan de bovenkant  kun je er wat aluminium folie over de bovenkant heen leggen. Dan verbrand de cake niet maar wordt de cake wel gaar. Haal de cake uit de oven wanneer  de satéprikker niet meer nat is. (De cake lijkt trouwens heel donker op deze foto maar dat was in het echt niet zo).

SONY DSC

9. Maak nu het glazuur. Meng het sap van een citroen met poedersuiker totdat er en soort  van pasta ontstaat (glazuur). Zorg ervoor dat het glazuur niet te dun is. Smeer de cake in met het glazuur en laat het hard worden.

SONY DSC

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *