Gado Gado wraps
Gado Gado, als je een beetje in de Indonesische keuken bekend bent dan ken je dit gerecht maar al te goed. Tijd voor een variatie, namelijk: gado gado wraps. Wij proberen de laatste tijd toch wat meer vega te eten. Het is gewoon beter voor je, beter voor het milieu, en goedkoper, dus waarom niet proberen? Op 24 kitchen zag ik de gado gado wraps voorbij komen. Ik maak ze na op een wat simpelere manier. Mocht je wel heel graag vlees eten, zou ik er wat kipfilet aan toevoegen.
Gado Gado wraps
Dit heb je nodig:
- 100 gram wortel in reepjes
- 100 gram knapperige sla (little gem, of ijsberg)
- stukje komkommer in reepjes
- 100 gram sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 200 gram krieltjes
- 4 wraps
- Pindasaus (kant en klaar of zelfgemaakt)
- handje ongezoute geroosterde pinda’s
- gebakken uitjes
- 1 bakje taugé
Zo doe je het:
- snijd de komkommer in reepjes en zet verder alle groenten klaar.
- Kook de eieren in 7 minuten gaar.
- Bak eerst de krieltjes gaar in een pan, doe de wortels en sperziebonen en tauge er bij, bak met een teentje knoflook, peper en zout.
- Maak de pindasaus en rooster de pinda’s in een pan. lichtbruin.
- Dan kan de wrap opgemaakt worden. Verdeel de gebakken groenten met krieltjes met de komkommer en ei over de wrap. Verdeel er wat satesaus over, geroosterde pinda’s en gebakkenuitjes. Vouw de wrap op. Eet eventueel lekker met cassave of kroepoek.
Eetsmakelijk<3