Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood

Soms heb je van die dagen dat je echt geen tijd hebt om uitgebreid te koken of gewoon geen zin hebt in warm eten. Op dat soort dagen eten wij vaak gevuld stokbrood. Het is super snel klaar, super lekker, het vult goed en als klapper op de vuurpijl is het ook nog een €4 meal. Allemaal goede redenen om eens een gevuld stokbrood te proberen. Deze keer maakte ik een gevuld stokbrood in Italiaanse stijl.  Ik kocht de ingrediënten voor het gevuld stokbrood deze keer bij de Jumbo.

voor 2 stokbroodjes – 30 minuten 

Gevuld stokbrood

Dit heb je nodig: 

  • stokbroodjes ( € 0,45)
  • 270 gram gehakt  (€ 1, 60)
  • Jumbo tomatenfrito ( €0,49)
  • Gratineerkaas Grangusto (€0,59)
  • Mozzarella (€ 0,49)
  • 1 ui (€ 0,24)
    overig:
  • 1 teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden (of gehaktkruiden)
  • peper en zout

Totaal kost deze maaltijd: € 3,86

Zo doe je het :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui in ringen en de knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Doe het gehakt in een kom. Kruid het met de gekozen kruiden, doe de knoflook en de peper en het zout in de kom. Doe hier ook nog 2 eetlepels tomatenfrito bij. Kneed het gehakt goed door en maak er 2 gehakt ‘worsten’ van die ongeveer net zo lang zijn als het stokbroodje.
  4. Snijd het stokbroodje aan de bovenkant in over de gehele lengte van boven naar beneden. Besmeer de zijden van het broodje met een laagje van de tomatenfrito.
  5. Doe vervolgens het het gehakt in het broodje. Het gehakt bakt helemaal gaar in de oven.
  6. Verdeel hier vervolgens de uienringen overheen, de mozzarella en wat van de geraspte kaas. Eindig eventueel nog met wat Italiaanse kruiden.
  7. Schuif het gevulde stokbroodje nu voor zo’n 15 minuten in de oven.

Tip: Mocht je nog wat andere groenten over hebben in je koelkast, kan je die ook nog gebruiken voor het gevuld stokbrood. (bijvoorbeeld tomaten of paprika).

Gevuld stokbrood

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *