Gevulde paprika
Vandaag maakte ik gevulde paprika’s. Gevulde paprika’s zijn super lekker, budget en ook nog eens gezond. Wist je dat in een paprika meer vitaminen C zit dan in een sinaasappel? Je kan de gevulde paprika eigenlijk met van alles vullen, Kies wat je lekker vindt. Ik gebruikte zoete punt paprika maar je kan ook kiezen voor gewone paprika’s. Deze gevulde paprika vulde ik in totaal voor € 3,97. De gevulde paprika is gevuld met gehakt en pesto. Je kan de pesto ook vervangen voor Italiaanse kruiden o.i.d. Achter het product staat waar ik het gekocht heb en hoeveel ik ervoor betaalde.
Voor 2 personen – 30 minuten
Gevulde paprika
Dit heb je nodig:
- 200 gram slagers gehakt ( Jumbo, € 1,20)
- 2 rode punt paprika’s (Lidl, € 1,49)
- geraspte kaas Galbani grangusto (Jumbo, € 0,59)
- 1 prei (Lidl, € 0,45)
- 1 ui (Jumbo, € 0,24)
Overige ingrediënten (smaakmakers worden niet meegerekend in de totale prijs) - 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels pesto
- snufje chilipoeder of peper
totaal: € 3,97
Zo doe je het:
- Snijd de prei, ui en knoflook in kleine stukjes.
- was de paprika en snijd deze in de lengte doormidden waardoor je 2 ”bootjes” krijgt die je kan gaan vullen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een koekenpan op het vuur en bak het gehakt rul. Voeg dan ook de prei, ui en knoflook toe. Laat dit eventjes meebakken totdat de groenten wat zachter worden.
- Voeg dan ook 3 eetlepels pesto toe. Laat even meebakken.
- Doe er eventueel nog wat peper of/ en chilipoeder bij.
- Vul de paprika’s met het gehakt mengsel.
- Verdeel de geraspte kaas over de paprika’s heen.
- Plaats de paprika’s voor 15 minuten in de oven. De paprika’s worden zacht en de kaas moet gesmolten zijn.
- klaar is de gevulde paprika.
Eetsmakelijk <3