Gevulde paprika caprese
Caprese is denk ik de meest bekende combinatie die er bestaat. Tomaat, mozzarella en basilicum. Elke menu kaart heeft wel iets met caprese, en terecht! Het is echt wel een hele lekkere combinatie. Tijd om er een paprika mee te vullen. Lekker en gezond! Je kan de gevulde paprika caprese eten met wat rijst, maar gebakken krieltjes kan ook.
Gevulde paprika caprese
Voor 2 personen- 40 minuten
Dit heb je nodig:
- 2 rode paprika’s
- 1 blikje tomatenblokjes
- 150 gram kip (of kippengehakt)
- 1 gesneden ui
- 1 boletje mozzarella (light)
- Hand verse basilicum
- 1 blokje kippenbouillon
- Chilipeper naar smaak
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snijd de paprika doormidden.
- Doe de paprika in een ovenschaal en bak deze 10 minuten voor.
- Verhit wat olie in een pan en bak de kip gaar. Doe hier ok het uitje bij
- Doe wat chilipeper en eventueel andere kruiden bij de kip en ui.
- Doe dan de tomatenblokjes erbij en verkruimel het bouillonblokje Laat dit geheel 10 minuten koken.
- Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het mengsel. Verdeel er vervolgens mozzarella overheen.
- Bak de gevulde caprese paprika nog 15 minuten in de oven.
- Scheur voor het serveren basilicum overheen.
Eetsmakelijk<3
Dat ziet er heerlijk uit! X
Bij stap 6 moet dit niet bouillonblokje zijn ipv tomatenblokjes?
Ik heb het aangepast, er miste een woordje.