Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Gevulde paprika’s met kip cajun

SONY DSC
Gevulde paprika’s staan regelmatig bij ons op tafel. Het is namelijk super lekker en gezond! Ik heb dan ook al eerder een receptje geplaatst met een zoete punt paprika met gehakt en Italiaanse kruiden. Wat wij ook vaak eten is gewone rode paprika’s gevuld met gehakt en rijst. Ik wilde graag een keer andere versie proberen en besloot er 1 te maken met kip Cajun! Super lekker! Eigenlijk wordt alles met cajun kruiden lekker, haha!
Ik gebruik dat zooo vaak! Let wel op wat voor cajun kruiden je koopt. Ik koop ze vaak zonder zout, zodat ik het zout zelf nog toe moet voegen. In veel cajun kruiden zit namelijk heeeel veeeel zout, not so good! Ik eet de gevulde puntpaprika’s met het overgebleven rijstmengsel wat niet meer in de paprika past.

Voor 2 gevulde paprika’s: 
2 rode  paprika’s
70 gram rijst
130 gram kip
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook
cajun kruiden naar smaak
150 ml kippen bouillon
1 grote ui
150 gram champignons
½ courgette
2 handjes geraspte kaas (optioneel)
evt 1 eetlepel creme fraiche

Zo doe je het:
Snijd de kip, knoflook, ui, courgette en champignons in kleine stukjes.
Doe de kip in een bakje en doe er een halve eetlepel olijfolie bij en dan 2 theelepels cajunkruiden. Laat dit even 10 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de onderkant van de paprika een klein stukje af zodat ze kunnen staan. Zorg er wel voor dat je er niet helemaal doorheen snijd anders loopt de vulling eruit. Snijd vervolgens ook een stuk van de bovenkant af. Je krijgt nu een soort van hoedje op de paprika. Zo zien ze er dan uit:

SONY DSC

Begin nu  met de vulling. Bak eerst de kip in de pan. Doe dan het uitje erbij. Als deze wat glazig begint te worden kan de knoflook de courgette en champignons erbij. Laat eventjes bakken. Doe dan het blikje tomatenblokjes erbij. Roer goed door. Doe bij dit mengsel nog 3 a 4 theelepels cajun kruiden en wat peper.
Doe nu de rijst en de helft van de bouillon bij het mengsel de rijst gaat nu gaar koken. Doe een deksel op de pan maar houdt het goed in de gaten. Als je merkt dat het mengsel dik wordt, doe je er wat bouillon bij. Doe dit tot de kip en de rijst gaar is. Ondertussen kan je verder gaan met de paprika’s. De paprika’s gaan alvast voorbakken in de oven. Zet de paprika’s voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Blijf ondertussen roeren in het kip mengsel. Als de rijst gaar is kan er eventueel een schep crème fraîche bij. Wil je het recept super skinny houden? laat de crème fraîche dan weg. Zelfde geldt voor de geraspte kaas. Als het rijs mengsel helemaal klaar is, en de paprika’s voor gebakken zijn kan de paprika gevuld worden met het mengsel. Nu kan je er ook eventueel wat geraspte kaas oven verdelen. Doe het hoedje op de paprika en plaats deze in de oven.

SONY DSC
Als er wat vocht uit de paprika’s is gekomen is dat helemaal niet erg. Eigenlijk is dat juist beter. Dan zijn de paprika’s in ieder geval niet te nat van binnen.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *