Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Gezondere appeltaartjes in een appel

SONY DSC

Ik zag zo een schattig plaatje op internet van een appeltaart in een appel! Ik dacht : ‘’dat wil ik ook maken’’. Het is ook nog eens gezonder omdat je minder deeg gebruikt en dus veel minder suiker.Verder doe ik in de vulling van de appeltaart ook geen suiker omdat ik de appeltaartjes met het deeg bovenop zoet genoeg vind. Natuurlijk kan je bij de vulling gewoon suiker toevoegen. Wil je het helemaal gezond doen? Laat dan het deeg bovenop ook weg! Alleen dan weet ik niet of je het nog echt een appeltaartje kan noemen haha. Geef toe dat het er echt super leuk uitziet!

Voor 2 appeltaartjes:

Dit heb je nodig:
2 appels (granny smith, goudrenette of jonagold)
4 tl Kaneel
Half ei
40 gram suiker
140 gram bloem
87 gram boter
Handje gewelde rozijnen
1 citroen
2 tl honing

Zo doe je het:
Doe de suiker, bloem, ei en boter in een kom en mix het tot er een deegbal ontstaat. Doe de bal in plasticfolie en leg het een halfuurtje in de koelkast.

SONY DSC
Snijd van de appel de bovenkant af. Dit mag best een behoorlijk stuk zijn want je wilt niet dat de appeltaartjes te hoog worden. Dan ga je de appels uithollen. Dit kan met een meloenschepje maar kan ook met een ander klein lepeltje. Begin met het klokkenhuis en dan de rest van de appel. Doe de uitgeholde stukjes in een bakje met de rozijnen. Dan knijp je een halve citroen uit over de binnenkant van de appels en de uitgeholde stukjes. Dit doe je om te voorkomen dat de appel bruin wordt.

SONY DSC

Dan breng je de uitgeholde stukjes op smaak met kaneel (eventueel suiker) en doe je het terug in de uitgeholde appel. Verwarm de oven op 180 graden.Rol het deeg uit en snijd er reepjes uit. Doe dit over de gevulde appel. Bestrijk het deeg tot slot met wat honing vermengt met het sap van een halve citroen (mag je ook vervangen voor abrikozenjam) om het een mooie bruine kleur te geven. Doe de appeltjes in een ovenschaal met een klein laagje water. Dit zorgt ervoor dat de appels gaan stomen en lekker zacht worden in de oven.

SONY DSC

Tadaaaa het resultaat:

SONY DSC

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

5 reacties

  1. Minke

    Cool! Ik kan ook hier reageren!:D Haha!
    Lekker recept, Ann! Ga ik ook eens proberen!
    Prachtige foto’s weer!(Y)
    xx

  2. Pingback: Sweet Little Kitchen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *