Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Granola

Granola
Ik ontbijt als ik vrij ben en in het weekend graag met wat yoghurt. Toch vind ik yoghurt alleen best wel saai. Daarom besloot ik dat het tijd werd om Granola te maken. Het is echt het goedkoopst om Granola helemaal zelf te maken. In de winkel betaal je zo €3, 50 voor een pakje granola. Als je alle ingrediënten zelf koopt kan je super veel granola maken! Je kan er oneindig mee variëren in noten en vruchten. Zoek gewoon naar een combinatie die jij heel erg lekker vindt. Ik kocht een keertje op de huishoudbeurs granola en die was zoooo lekker! Dat ik deze ongeveer heb nagemaakt. Komt ie:

Voor 1 grote pot granola – 30 minuten 

Granola

Dit heb je nodig:

  • 225 gram havervlokken (of roggevlokken)
  • 75 gram hazelnoten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 60 gram  gedroogde abrikoos
  • 50 gram geraspte kokos
  • 3 eetlepels zonnebloemolie (of kokosolie)
  • 4 eetlepels honing
  • 2-3 volle tl kaneel

Granola

Zo doe je het: 

  1.  Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2.  Weeg alle havervlokken en noten/zaden/pitten af en doe dit allemaal bij elkaar in de kom.
  3. Voeg 1 volle tl kaneel toe.
  4. Doe hier de zonnebloemolie/kokosolie bij en roer het geheel goed door.
  5.  Doe dan ook de honing erbij en roer dit ook goed door.
  6. Zet een bakplaat klaar met bakpapier en verspreid het havervlok mengsel in z’n geheel over de bakplaat.
  7. Schuif dit in de oven. Zet het kook wekkertje elke 5 a 6 minuten en roer het dan door. Anders verbrand het helemaal. Het moet zo’n 20-25 minuten in de oven. Houdt het dus heel goed in de gaten
  8. Als de granola knapperig is en goud bruin kan het uit de oven. Laat het op de bakplaat helemaal afkoelen. Terwijl de granola afkoelt wordt deze ook knapperiger.
  9. Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes en zet de geraspte kokos klaar.
  10. Als de granola helemaal is afgekoeld doe je de kokos en de gesneden abrikozen er door heen Ik doe dat niet al eerder bij  omdat de kokos snel verbrand en de abrikozen helemaal zouden uitdrogen in de oven. Dus dat doe je er daarna bij. Doe de granola in een pot! En klaar is kees!

Granola

Granola

Granola

Granola

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *