Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Ham kaas broodjes

Ham kaas broodjes

Ken je die ham kaas broodjes van de Hema?? Ik denk dat ik dat vroeger echt 1 van de lekkerste broodjes vond die ze daar hadden. Iedereen die regelmatig broodjes bij de Hema eet weet wat ik bedoel. Lekker smeuïg van binnen en zacht van binnen en krokant aan de buitenkant. Precies wat je wil! De stukjes ham maken het helemaal af. Ik maakte deze broodjes na. Lekker dat dit is en ook helemaal niet moeilijk om te maken. Ik leg het stap voor stap uit.

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 ham kaas broodjes: 

  • 200 gram geraspte kaas (150 voor de vulling + 50 gram voor over de ham kaas broodjes heen)
  • 300 ml Groente of tuinkruidenbouillon
  • 12 plakjes bladerdeeg (met roomboter!)
  • 100 gram stukjes ham (je kan gewoon plakjes ham gebruiken voor de broodjes).
  • 1 klein uitje
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 ei dooier

Zo doe je het: 

  1. Snijd het uitje heel fijn, maak de bouillon klaar en snijd eventueel de ham in kleine stukjes. Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Verwarm de boter in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is kan het uitje in de pan. Laat eventjes bakken.
  3. Doe nu de bloem erbij. Je krijgt nu een roux (een soort deeg). Laat dit even bakken tot het iets lichter is geworden (dat is een teken dat de bloem aan het garen in).
  4. Doe dan de bouillon erbij. Roer eventjes goed door.
  5. Roer nu de stukjes ham er doorheen en wat peper & zout.
  6. Roer nu ook de kaas erdoor heen. Laat de kaas even smelten.
  7. Als de kaas gesmolten is en je hebt 1 geheel leg het mengsel dan op een plat bord en probeer het zo gelijkmatig mogelijk te krijgen.
  8. Doe wat plasticfolie over dat mengsel en laat ongeveer 20 minuutjes opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Nu kan je er kleine stukjes van snijden. Pak het bladerdeeg erbij en verdeel kleine stukjes van het ham kaas mengsel over de helft van het bladerdeeg. Vouw het plakje blader deeg dan dicht. Ga nog even met een vork langs de randjes. Dan weet je zeker dat ze niet open gaan in de oven.
  10. Besmeer de broodjes met het ei.
  11. Verdeel nog wat geraspte kaas over de broodjes en eventueel wat Provençaalse kruiden. Bak de broodjes 25 minuten in de oven.

Tip: Heb je veel ham kaas broodjes over? Doe ze dan in de vriezer. Je kan ze dan weer opwarmen in de oven op 180 graden.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *