Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Heel erg origineel zijn deze hasselback aardappelen misschien niet, maar de laatste tijd hoor je er niet veel meer over! Super jammer want dit is zo ontzettend lekker! Nu rond de feestdagen zie ik ze dan ook overal in het schap liggen. Maar wat is het nou? Hasselback aardappelen zijn gewoon aardappelen die je helemaal insnijdt, en vervolgens volprop met kruiden. De buitenkant wordt lekker knapperig en de binnenkant heerlijk romig! Dit officiële Zweedse bijgerecht maak je veel goedkoper gewoon lekker zelf! Het kost wel wat tijd, maar dan heb je ook wat. Je kan dit ook best een paar uur van te voren maken, dan hoef je ze alleen nog maar op te warmen!

6 Hasselback aardappelen – 1 uur 

Hasselback aardappelen

Dit heb je nodig: 

 • 6 vastkokende aardappelen
 • 4 eetlepels (olijf)olie
 • roomboter
 • tijm of rozemarijn
 • peper en zout
 • knoflook en chilipoeder
 • eventueel wat parmezaanse kaas

hasselback aardappelen

Zo doe je het: 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Eigenlijk is het heel erg makkelijk. Ja snijdt de aardappelen in, maar niet helemaal door. Het best kun je aan de onderkant van de aardappel een sateprikker, prikken zodat je zeker weet dat je de aardappel niet per ongeluk doorsnijdt. Probeer de stukjes aardappel niet uit elkaar te trekken, dan maak je het stuk. Dat gebeurd namelijk van zelf in de oven.
 3. Smeer de aardappelen royaal in met olie. Het best doe je dat met een bakkwastje.
 4. Zet de aardappelen voor 20 minuten in de oven. Je hoeft het niet in de gaten te houden, zet gewoon een wekkertje en haal ze er over 20 minuten uit.
 5. Smeer de aardappelen nu in met flink wat roomboter, doe dit weer met een bakkwastje en zet de aardappelen weer 20 minuten in de oven op 200 graden.
 6. Daarna smeer je de aardappelen weer in met een dun laagje boter. Dan verdeel je de kruiden over de aardappelen heen. Je zal zien dat de aardappelen al wijder van elkaar staan waardoor de kruiden er mooi tussen kunnen. Eindig eventueel met wat geraspte kaas.
 7. Zet de aardappelen nu ongeveer 10-15 minuten in de oven. Klaar zijn je hasselback aardappelen

hasselback aardappelen

hasselback aardappelen

Eetsmakelijk<3

2 reacties

 1. rachel

  jaaaa heerlijk!! ik maak ze ook regelmatig 😀 en probeer eens de roomboter te vervangen door of zelf gemaakte kruidenboter of truffelboter….och zo lekker ookGeef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *