Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Home made falafel

SONY DSC

1 van de dingen die ik zelf al heel lang een keer wou maken is falafel. En net zoals anders: zelfgemaakt is echt het aller lekkerst!
Falafel is een vleesvervanger op basis van kikkererwten. Het wordt vaak gegeten door vegetariërs.
Ik ben zelf geen vegetariër maar ik heb niet altijd zin in vlees. Dit is dan echt een heerlijke vervanger.  Vaak wordt falafel gefrituurd. Dit kan ook prima. Je kan het ook bakken in een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan. Ik bakte ze deze keer op de meest gezonde manier: in de oven. Ook heb ik een ‘geheim’ ingrediënt’ ingedaan, namelijk zongedroogde tomaatjes. Ik vind alles met zongedroogde tomaatjes lekkerder. Dit is natuurlijk persoonlijk.  Ik deed de falafel in een pitabroodje met een yoghurt knoflooksaus! Je kan het ook in een wrap doen. Jammie! Ik gebruik hier een pot kikkererwten en om de balletjes wat stevig te maken doe ik er bloem bij. Wil je het echt volgens de traditionele manier doen? Gebruik dan gedroogde kikkererwten die je even een nachtje laat weken in wat water. Op deze manier wordt de falafel veel steviger en heb je geen bloem nodig. Ik gebruik nu een pot omdat ik die toevallig in huis heb, en zin heb ik falafel.

voor ongeveer 15 falafel balletjes
Dit heb je nodig:
Voor de falafel: 
1 pot kikkererwten (400gram)
1 teen knoflook
een uitje
2 theelepels komijn
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel korianderpoeder
3 theelepels peterselie (gedroogd) of grote hand peterselie (vers)
een handje zongedroogde tomaten (optioneel)
Sap van een kwart citroen
3 eetlepels bloem
scheutje olijfolie
peper en zout

Voor het sausje: 
4 eetlepels yoghurt
2 tenen knoflook
handje peterselie (vers)
Peper en zout

Voor het broodje:
“4 pitabroodjes
1 grote tomaat
1 paprika
1 rode ui

Zo doe je het:
1. Het maken van falafel is echt super makkelijk. Begin met het snijden van het uitje en de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe dan alle ingrediënten in de staafmixer. Mixen maar tot het een mooi glad geheel is. Is het mengsel nog wat nat? Doe er dan nog wat bloem bij. Het blijft altijd wel een beetje plakken.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het kikkererwtenmengsel kleine balletjes die ongeveer 3 cm dik zijn. Leg ze op de bakplaat.
4. Bak de falafel voor ongeveer 20 minuten in de oven. Draai de falafel dan nog even om en bak nog een paar minuten tot er een krokant laagje opzit. Doe de laatste 3 minuten het pitabroodje even in de oven.  Maak ondertussen de saus.
5. Meng 4 eetlepels yoghurt met de peterselie, peper en zout en de knoflook. En klaar  is het sausje.
6. Haal de falafel uit de oven. Vul het broodje met paprika, ui, tomaat falafel en saus.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *