Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Home made mueslirepen met chocola

SONY DSC

Weer even een lekker en gezond tussendoortje namelijk: mueslirepen. Lekker en gezond! Nu hoor ik je denken: ‘die koop je toch gewoon in de winkel?’. Dat kan inderdaad even goed, alleen zitten die mueslirepen bomvol suiker. Als je ze zelf maakt, zijn ze dus een stuk gezonder:). Er bestaan ongeveer 1 miljoen manieren om mueslirepen te maken, ik kies voor de variant waar ik geen vet of suiker hoef te gebruiken. Ik maak ze deze keer met chocola en kokos maar je kan oneindig variëren. Ik geef hieronder nog wat opties.

Wat heb je nodig voor 10 repen?
250 gram  muesli (zonder toegevoegde suikers)
10 gram noten (er bestaan mueslimixen waar de noten al in zitten, dat is natuurlijk helemaal handig).
2 eetlepels honing
200 ml melk (sojamelk, amandelmelk e.d. kan ook)
1 ei
120 gram pure chocola (probeer te kiezen voor een cacaopercentage boven de 75%, hoe meer cacao hoe gezonder de chocola).
1 eetlepel kaneel
handje kokosrasp

Zo doe je het:
1. verwarm de melk met de honing in een pannetje, tot de honing is opgelost.

SONY DSC

2.  doe het honing/melk mengsel bij de muesli. Laat dit zo’n 30 minuten intrekken tot alle melk is opgenomen.

SONY DSC

3, Verwarm de oven voor op 200 graden.
4.  Doe dan het ei bij de muesli. Dit zorgt ervoor dat de muesli aan elkaar blijft plakken.
5. vet een browniebakvorm of ovenschaal in met wat boter en doe er dan bakpapier in dat de gehele vorm bekleed Ik had nu even geen bakpapier maar dat kan je beter wel gebruiken! Dan weet je zeker dat alles er heel uitkomt.
6. doe het muesli mengsel in de bakvorm.

SONY DSC

7.  bak de muesli in de oven gedurende 15 minuten.
8. laat helemaal afkoelen

SONY DSC

9. smelt de chocolade en verdeel over de mueslirepen.
10. even hard laten worden en dan in repen snijden.

SONY DSC

Tips:
– varieer met noten en zaden die je lekker vindt (hazelnoten, amandelen, pecannoten, pompoenpitten e.d.).
– voeg ipv kokos en chocola gedroogd fruit toe (abrikoos, ananas, rozijntjes, cranberry’s)
– je kan ze ongeveer 3-4 dagen bewaren, daarna zijn ze niet meer zo lekker.
– je kan de honing vervangen door agavesiroop
– vervang de kaneel door rasp van een citroenschil of vanille
– je kan de repen (zonder chocola) invriezen
– laat heeel goed afkoelen. Als je namelijk repen gaat snijden en het is nog lauw of warm, dan brokkelt alles af.

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

2 reacties

  1. karin

    heb het nu 2x gemaakt maar beide keren komt de plak gebakken muesli als een rubber mat uit de oven, ook na heeel goed koelen! Recept exact gevolgd!
    Verschrikkelijk frustrerend, kon alles beide keren zo in de vuilnisbak kieperen!


    1. Annemieke

      Hey! Ik kan mij voorstellen dat dat erg frusterend is… vreemd.. want ik maak ze ook nog zelf regelmatig met dit recept. Ik heb er nooit problemen mee.

      Wellicht kan je de oven iets lager zetten? Niet elke oven werkt hetzelfde.
      Ik weet niet precies wat je bedoelt met ”rubberemat” maar wel moet ik even opmerken dat de muesli niet krokant wordt in de oven, het is geen cruesli of granolareep. Het komt als een vrijstevige plakkerige niet krokante massa uit de oven (net als dat je mueslirepen uit de supermarkt koopt, die zijn ook nooit krokant en heel stevig).
      vervelend dat het niet gelukt is.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *