Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Home made oreo koekjes

SONY DSC

Ik heb weer eens een bak aanval gehad. Soms heb ik dat gewoon. Dan wil ik zo graag iets bakken en dat moet dan ook meteen. Ik besloot zelf Oreo’s te maken omdat het sowieso mijn favoriete koekjes zijn en omdat het lekker makkelijk is. * zucht* Oreo’s zijn echt zo lekker! Al dat chocola en de vanille vulling is zo lekker zacht! Oke, ik hou er nu over op:P

Dit heb je nodig:
340 gram bloem
1,5tl bakpoeder
70 gram cacao
185 gram gezouten roomboter
150 gram poedersuiker
1 ei
1 vanillestokje
scheutje melk

voor de vulling:
1Vanillestokje
250 gram poedersuiker
40 gram zachte boter
1 theelepel melk

Zo doe je het:
– We beginnen met de koekjes. klop de boter en de suiker samen los in een kom. Wil je dat het niet zo stuift? Klop dan eerst alleen de boter los.
-Doe het halve ei en de melk erbij en mix verder.
-Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit bij het mengsel. Mix dit even door.
-Doe nu de cacao, bloem en bakpoeder samen in een kom. Doe dit mengel bij het boter, suiker, ei en vanille mengsel en meng dit door. Tot er een deegbal ontstaat.

SONY DSC
-Kneed de deegbal nog even door met je handen en leg het dan ongeveer een uur in de koelkast. Het deeg moet goed stevig en koud zijn. Alleen dan krijg je hele knapperige koekjes.

– maak ondertussen de vulling. Klopt de boter helemaal los en luchtig. Dit duurt wel ongeveer 5 minuten. Je kan zien dat de boter goed luchtig is als het helemaal wit is geworden en niet meer zo een gele kleur heeft.
– Mix nu de poedersuiker door de boter heen. Beetje bij beetje zodat het niet zo een troep wordt.
– Doe er weer wat merg bij van de vanille zodat het vanillecrème wordt.
– Je ziet nu dat de crème best dik is. Om de crème iets soepeler te maken kan je er een beetje melk bij doen. Let op: echt maar een klein beetje melk toevoegen, anders wordt het veel te dun. Je wil wel echt een stevige crème.

– Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
– Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 3mm.
– Steek de oreo’s uit met een koekjes uitsteker (of iets anders wat rond is). Als je wil kun je zelfs zo een leuke koekjesstempel gebruiken.Dan worden de koekjes wel wat groter maar dat maakt niks uit:).

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
– Bak de koekjes ongeveer 8-10 minuten. houd het goed in de gaten ze hebben de neiging snel te verbranden. Als ze uit de oven komen zijn ze eerst nog zacht. Laat ze even hard worden en afkoelen (anders smelt de crème)
– Dan kan de vanillecrème ertussen. Ik doe dit met een boterhammenzakje die ik eerst vul met met de crème en waar ik dan een heeeeeel klein puntje vanaf knip (dit is ipv een spuitzak, handig hè?). Nu kan je het in een rondje op de koekjes doen. Doe het niet helemaal tot het buitenste randje. Anders wordt de laag veel te dik.
– Doe er nu een ander koekje boven op en druk voorzichtig aan zodat de crème een beetje uitloopt naar de buitenste randjes.

SONY DSC

SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Bron: http://mycupcakeaddictionblog.com/2014/05/07/diy-home-baked-oreo-cookie-recipe/

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *