Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

ijsjestaart

ijsjestaart

Deze ijsjestaart maakte ik op een vrije middag, ik wilde er echt de tijd voor nemen want ik had nog nooit eerder een ”sier”taart gemaakt. Het is eigenlijk heel makkelijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel wat tijd kost (zoals elke taart) maar dan heb je wel wat, want ik heb volgens mij nog nooit zoveel complimentjes gekregen over een taart. Ik leg stap voor stap uit hoe je deze taart kan maken. Ik heb de basisrecepten van de taart en botercrème van laura’s bakery gebruikt. Ik weet namelijk dat dit werkt, en op alle andere bakblogs gebruiken ze dezelfde basis.

 

Voor 1 ijsjestaart – 3 uur

Dit heb je nodig:

         Taart voor een doorsnede van 20 cm

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
    Vulling
  • aardbeienjam
  • 1,5 portie botercreme 
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram witte chocolade
  • roze kleurstof
  • sprinkels gekleurd
    Ijsje boven op de taart
  • 3 tl aardbeien jam
  • een kwart hotelcake
  • ijshoorntjes

ijsjestaart

Zo doe je het:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het beslag door de boter, suiker en vanille te mengen tot een geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe totdat deze goed zijn opgenomen. Tot slot voeg je het zelfrijzendbakmeel en het snufje zout toe.
  2. Verdeel het beslag over 3 bakvormen van 20 cm (of om de beurt). Bak ze een half uurtje in de oven af en laat helemaa afkoelen
  3. Terwijl de cakes afkoelen maak je de botercrème alvast.
  4. Ook maak je het ijsje dat op de taart komt. Dat doe je door een hele dikke plak af te snijden van de cake, helemaal verkruimelen met je handen en de jam erbij (niet teveel). Nu kan je een bolletje vormen met je handen (plakt het niet genoeg?) doe er dan meer jam bij. Leg het bolletje in de koelkast.
  5.  Dan kan je de taart gaan vullen. pak 1 cake. Maak aan de buitenkant een dijkje van botercreme, zo voorkom je dat de jam uit de taart stroomt. Besmeer de binnenkant met jam (niet te veel). Strijk de botercrème verder over de taart uit en herhaal dit. Besmeer tot slot de rest van de taart met botercrème. Bestrijk ook de cakepop( het bolletje cake) met botercrème. Ik doe dit met een deegschraper, je kan ook een plaletmes gebruiken. Ik werk van boven naar beneden. Let erop dat je niet te hard drukt, want dan druk je de crème van de taart af. Zet de taart in de koelkast en begin met de ganache.
  6.  Zet een kommetje met het slagroom op het vuur. Als de slagroom warm is kan de witte chocolade erbij, laat dit op zacht vuur smelten. Voeg dan ook de kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt.
  7. maak nu op de taart drips. Ik doe dit gewoon met een theelepeltje. Pak een theelepeltje ganache en leg dit op de rand en laat het afdruipen.  Hoe dikker de ganache, hoe makkelijker het werkt. Werk de taart op deze manier helemaal rond af.
  8. Dan bekleed je de bovenkant van de taart met de ganache. strijk het voorzichtig glad met een paletmes.
  9.  Giet ook ganache over de cakepop. prik er eventueel wat cocktail prikkers in en bevestig op de taart. bestrooi met de sprinkels, zet het hoorntje op de taart en klaar is kees!

Best een werkje he, deze ijsjestaart? Maar dan heb je wel wat! Nog nooit smeerde ik een taart met botercreme af, ik ben best trots op het resultaat.

ijsjestaart

ijsjestaart

ijsjestaart

ijsjestaart

ijsjestaart

ijsjestaart

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *